13-jarige kwam oog in oog te staan ​​met een haai en moest vechten voor haar leven (+VIDEO)

Janine image
door Janine

23 Mei 2023

13-jarige kwam oog in oog te staan ​​met een haai en moest vechten voor haar leven (+VIDEO)
Advertisement

In totale ontspanning een paar uurtjes op het strand doorbrengen, genieten van de zon, goed gezelschap en af ​​en toe een duik nemen is iets wat veel mensen graag doen. We weten allemaal hoe raadzaam het is om een paar uur in de zon door te brengen, niet alleen om even weg te zijn van de dagelijkse sleur en een moment voor jezelf te nemen, maar ook om gezondheidsredenen. De zon en het zeewater zijn natuurlijke remedies die verschillende problemen helpen voorkomen en het is altijd aan te raden om er een paar uurtjes door te brengen. Jammer dat er naast alle schoonheden in de zee, ook verborgen gevaren zijn.

Het meisje dat in het middelpunt van dit verhaal staat, weet dit heel goed, omdat ze een nogal "avontuurlijk" oog in oog heeft gehad met een bewoner van de zee. We vertellen je wat er is gebeurd.

via NBC News

Sharkcrew/Wikimedia - Not the actual photo

Sharkcrew/Wikimedia - Not the actual photo

Ella Reed is een 13-jarige tiener die in Fort Pierce, in Florida, woont en de protagonist is geweest in een onaangename episode. De jonge vrouw is gefascineerd door de zeewereld en droomt ervan ooit bioloog te worden en ondertussen de zee van dichtbij te bestuderen. Omdat ze op een steenworp afstand van het strand woont, brengt ze er zowel alleen als in gezelschap graag tijd door.

Op een dag als alle andere was Ella met een vriendin van haar op het strand en was ze in alle rust aan het baden toen de situatie omsloeg. Het meisje werd aangevallen door een zandtijgerhaai.

"Ik herinner me hoe plotseling het allemaal ging - zei ze - hij beet me eerst in de maag en ik kon nauwelijks ademen. Ik hield mijn adem zo erg in dat ik niet geloofde en niet kon begrijpen wat er gebeurde. Toen besefte ik het en probeerde mezelf zo goed mogelijk te verdedigen. Ik blokkeerde de volgende aanval met één arm, terwijl ik er met de andere naar zwaaide om hem weg te jagen”.

Advertisement
NBC News/Screenshot

NBC News/Screenshot

Veel moed en snelle reflexen die niet alleen haar hebben gered, maar ook haar vriendin. Terwijl het gevecht met de haai aan de gang was, nam Ella ook de moeite om tegen het andere meisje te schreeuwen om weg te komen en zichzelf te redden. Natuurlijk kwam de 13-jarige niet ongeschonden uit het gevecht en waren er 19 hechtingen nodig om de wonden te genezen die ze zowel in de buik als in de benen had, evenals in andere delen van het lichaam.

Maar ondanks alles is Ella niet van plan weg te gaan van de zee, sterker nog, ze is er steeds meer van overtuigd dat ze er ooit in nauw contact mee wil werken.

NB: de video bevat mogelijk gevoelige beelden.

Na de aanval nam ze contact op met haar broer en moeder, Devin Reed, om hulp te vragen. "Eerst dacht ik dat ze een grapje maakte - bekende de moeder van de 13-jarige - ik dacht niet dat ze serieus was, maar toen liet ze ons de sporen op haar lichaam zien en snelden we naar haar toe. We brachten haar meteen naar de eerste hulp en verzekerden ons dat ze buiten gevaar was”.

De vrouw zei ook dat ze erg trots is op haar dochter voor hoe ze met de situatie is omgegaan, voor het altruïsme om op alle mogelijke manieren te proberen haar vriendin te beschermen en ook voor de volwassen manier waarop ze met de gebeurtenis omgaat. Het is tenslotte niet eenvoudig om "kalm" te blijven en met zo'n omstandigheid om te gaan, maar ze slaagde erin zichzelf te redden.

We wensen haar veel geluk in haar toekomst als bioloog, en wensen dat er geen andere ontmoetingen zoals deze meer plaats zullen vinden.

Advertisement