Ze weigeren haar aan te nemen omdat ze het syndroom van Down heeft, maar ze krijgt een herkansing

Janine image
door Janine

01 Juni 2023

Ze weigeren haar aan te nemen omdat ze het syndroom van Down heeft, maar ze krijgt een herkansing
Advertisement

We hebben allemaal levensplannen en doelen die we willen bereiken. Het is een grote uitdaging en het kost alle moeite van de wereld, maar we zijn niet de enige architecten van ons lot en soms komen mensen van buitenaf het afremmen. Het belangrijkste is om altijd positief te kunnen reageren om te voorkomen dat je vast komt te zitten in een aanvankelijk probleem en je weg kunt vervolgen.

De hoofdpersoon van dit verhaal heeft ook een soortgelijke situatie meegemaakt. Ze zag veel deuren voor haar gezicht dichtslaan, maar ze probeerde niet op te geven, altijd met een glimlach op haar gezicht naar het leven te kijken en de positieve kant te zien. Het was niet gemakkelijk en er waren genoeg donkere momenten.

via Metro

Dit is Collette Divitto, een prachtige 32-jarige uit Boston, Verenigde Staten, die bij het grote publiek bekend is geworden als een succesvolle onderneemster. Voordat ze het bereikte, moest de vrouw echter verschillende obstakels overwinnen die haar stabiliteit op de proef stelden.

Nadat ze met haar familie uit Connecticut was verhuisd, ging Collette onmiddellijk op zoek naar een baan in de nieuwe stad, maar er was lastig om die te vinden. Elk bedrijf en elke werkgever die ze benaderde, wees haar altijd af met één zin: "Je bent niet geschikt voor de functie." Vage woorden die haar troffen en een nare smaak in haar mond achterlieten.

Waar onze protagonist van overtuigd was, was dat het niet zozeer haar voorbereiding en vaardigheden waren die elke aanwerving in de weg stonden, maar eerder het feit dat ze het syndroom van Down heeft. Een staat waardoor ze niet in aanmerking kwam voor de banen waarnaar ze solliciteerde en die van haar een wanhopig persoon maakte.

Advertisement

"Toen we naar een andere stad verhuisden, solliciteerde ik naar veel banen, zowel kantoorbanen als deeltijdbanen. De sollicitatiegesprekken leken altijd goed te gaan, maar een e-mail vertelde me iets anders. De situatie werd steeds frustrerender, vooral na het ontvangen van de 15e afwijzing - vervolgde ze - maar ik wilde zeker niet in huis opgesloten blijven en medelijden met mezelf hebben, dus kwam ik in actie”.

De kracht van mannen en vrouwen zit immers in het altijd zoeken naar de positieve kant, ook in negativiteit, en dat is Collette gelukt. Zo veranderde haar passie voor zoetigheden, vooral de koekjes die ze altijd voor haar familie maakte, al snel in haar hoofdactiviteit: Collettey's Cookies.

Van een klein familiebedrijf is het uitgegroeid tot een enorm bedrijf met zo'n 15 medewerkers. In het begin was het Collette zelf die zorgde voor het maken van koekjes, nu is het haar rol om de medewerkers aan te sturen en ervoor te zorgen dat alles goed gaat.

"Ik ben gelukkig met hoe mijn leven is verlopen, maar het belangrijkste voor mij is om andere mensen met een beperking zoals ik te inspireren - bekende de jonge vrouw - ik zou willen dat ze doen wat ik deed en niet opgeven tegenover de tegenslagen van het leven. Iedereen heeft het recht om zijn of haar dromen te volgen en ze te realiseren. Ik wil ze gewoon vertellen dat ze in plaats van zich te concentreren op de beperkingen, ze de vaardigheden die ze bezitten moeten waarderen. Werk gewoon hard - vervolgde ze - wees respectvol tegenover iedereen en geef nooit je doelen op om ze te bereiken".

Een voorbeeld en een aanmoediging die zeer nuttig zijn, niet alleen voor degenen die zich in dezelfde toestand bevinden, maar voor iedereen die zich in moeilijkheden voelt, ontmoedigd en bang is voor de toekomst. Doe zoals Collette: geloof in jezelf en waardeer jezelf, de rest komt vanzelf.

Advertisement