Autistische student zakt voor een test: zijn lerares schrijft hem een ​​prachtige brief

Janine image
door Janine

27 Mei 2023

Autistische student zakt voor een test: zijn lerares schrijft hem een ​​prachtige brief
Advertisement

Beslissen om leraar te worden lijkt tegenwoordig bijna vanzelfsprekend, een baan om "op terug te vallen" om een ​​salaris mee naar huis te nemen. We weten echter heel goed dat dit helemaal niet het doel is van een dergelijke bezigheid en integendeel, het is een van de belangrijkste die er in de wereld bestaat. Lesgeven betekent niet alleen ideeën doorgeven aan kinderen en jongeren, maar vooral een gids voor hen zijn, een persoon die hen begeleidt in hun groei en die een hand reikt in tijden van nood.

Na de ouders zijn het vaak de leerkrachten die de meeste tijd met onze kinderen doorbrengen en het is essentieel dat zij beschikbaar zijn, begripvolle mensen die weten hoe ze leerlingen op hun gemak kunnen stellen. Juist vanwege het belang dat deze rol speelt in de samenleving, hebben we ervoor gekozen om je een verhaal te vertellen waarin iets moois en dieps tot stand is gekomen in de relatie tussen een leerling en zijn leraar.

via The Guardian

Advertisement

Het verhaal speelde zich af in St Helens, Merseyside, Verenigd Koninkrijk, waar een 11-jarige jongen genaamd Ben Twist een van de belangrijkste episodes van zijn leven meemaakte. De jongen leed aan autisme en ging naar Lansbury Bridge School & Sports College, waar hij examens moest afleggen. De uitgevoerde testen verliepen niet zoals gehoopt en de behaalde resultaten waren niet de beste. Om deze reden neigde de situatie ertoe een totaal negatief aspect aan te nemen, maar toen kwam een speciaal persoon tussenbeide en zette alles op zijn kop.

Ruth Clarkson is een van de docenten van het instituut die Ben vanaf het begin heeft gevolgd en die, toen ze de resultaten van zijn examen zag, niet alleen zijn rapport invulde, maar ook een overweging wilde toevoegen aan het verloop van de leerling. De afbeelding van de brief werd gedeeld door de moeder van de jongen, Gail Twist, die zei dat ze enorm ontroerd was door de mooie woorden.

"Beste Ben, ik schrijf je om je te feliciteren met de manier waarop je je de eindejaarsexamens hebt afgelegd - begint de lerares - Het werk van dit jaar heeft geleid tot een fantastische vooruitgang. Ik heb jou en je ouders geschreven om je te laten weten wat de resultaten waren van de test. Ik wil dat je iets heel belangrijks begrijpt: deze tests meten slechts een klein deel van jou en je capaciteiten - vervolgde de vrouw - Ze zijn belangrijk om te doen en je hebt ze heel goed afgehandeld, maar Ben Twist is niet alleen dat, hij heeft veel andere vaardigheden die we op school zien en op een andere manier waarderen".

Advertisement

De lerares benadrukte bijvoorbeeld de schoonheid van de artistieke flair van de jongen, zijn steeds grotere onafhankelijkheid in het omgaan met dingen, zijn vriendelijkheid, sportieve vaardigheden en vele andere kwaliteiten die hem tot een geweldige jongen en leerling maken. "We zijn buitengewoon tevreden met de vooruitgang die je boekt - gaat de brief verder - Het zijn je bijzonderheden die je speciaal maken en die je tot een briljante en succesvolle jongeman zullen maken. We zijn trots op je, Ben".

Woorden en overwegingen die niet alleen de betrokkene raakten, maar ook zijn familie en zijn moeder Gail in het bijzonder, die naar eigen zeggen onder de indruk en blij was. Het managen van een kind is niet gemakkelijk, zeker niet als hij zoveel aandacht nodig heeft, maar wetende dat hij op school omringd is door mensen die hem weten te stimuleren en waarderen, is iets fundamenteels om het dagelijks leven en de voortdurende uitdagingen beter aan te kunnen.

Er zijn veel van dit soort docenten en zij zijn bereid om er alles aan te doen om het beste in hun leerlingen naar boven te halen en hen stap voor stap te begeleiden naar persoonlijke ontplooiing. We kunnen dan ook niet anders dan Professor Clarkson en Ben feliciteren en deze jongen een schitterende toekomst wensen. Succes!

Advertisement