Deze man heeft besloten vrouw te worden en zijn partner heeft een moeilijke keuze moeten maken

Janine image
door Janine

02 Juni 2023

Deze man heeft besloten vrouw te worden en zijn partner heeft een moeilijke keuze moeten maken
Advertisement

Liefhebben en van jezelf houden hebben zeer diepe en nogal gecompliceerde betekenissen om met precisie te schetsen. Wat zeker is, als we het over de liefde hebben, is dat we het hebben over een extreem intens gevoel dat in staat is om meerdere, zelfs zeer tegenstrijdige, gevoelens op te wekken. Het ontwikkelen van een solide band, het genereren van die unieke alchemie, die specifieke medeplichtigheid, kost tijd en toewijding.

Maar als de juiste "verbindingen" eenmaal tot stand zijn gebracht, kan men elkaar begrijpen alsof men één persoon is. We zouden onze zielsverwant kunnen onderscheiden, ook als deze voor ons stond, zelfs in een totaal ander lichaam dan we gewend zijn. Onmogelijk? Dit verhaal bewijst dat het niet zo is.

via Newsweek

Advertisement
Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

Het verhaal van Marie en Tashina, twee mensen die elkaar hebben begrepen sinds hun eerste ontmoeting toen ze nog maar tieners waren, op 15-jarige leeftijd. Maar Tashina kende Marie toen nog niet: eerst heette hij Martin en was hij een jongen, als zodanig geboren en getogen.

Maar die ziel had van jongs af aan voortdurend pijn omdat hij een "dissonantie" tussen zijn geest en zijn lichaam waarnam. De stukjes van de "puzzel" leken niet in elkaar te passen zoals bij andere individuen. Hij voelde zich anders, verkeerd.

Op een dag, toen hij nog maar 10 jaar oud was, zag hij door puur toeval een televisieprogramma waar zijn vader naar keek en voor het kind was die aflevering een echte openbaring, een donderslag bij heldere hemel.

Advertisement
Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

Het programma ging over mensen die zich 'gevangen' voelden in een lichaam dat niet echt van hen was, alsof het hun 'essentie' niet weerspiegelde: individuen van wie het geslacht niet overeenkwam met hun identiteit. Hij begreep meten dat hij tot deze categorie behoorde, daar was hij absoluut zeker van.

Maar de sociale context waarin hij leefde en de sterke aanwezigheid van katholieke familieleden hielpen de jongen niet om zijn weg te vinden, integendeel: hij moest alles verbergen en kon met niemand over zijn ware gemoedstoestand praten. Dit was voordat hij Tashina ontmoette: zijn zielsverwant.

In feite leek het meisje de meest verborgen angsten en gevoelens van haar toenmalige tienervriendje waar te nemen en dus nam hij haar uiteindelijk in vertrouwen door haar de hele waarheid te onthullen.

Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

Tashina was niet verrast of teleurgesteld en accepteerde de ware aard van de jongen volledig. In werkelijkheid deed ze veel meer: ​​ze steunde hem volledig, zelfs toen, enkele jaren later, haar nu levenslange partner besloot om de ingewikkelde en delicate weg naar geslachtsverandering te nemen.

De operaties lagen financieel buiten Martins bereik en dus was hij begonnen bepaalde hormonen te gebruiken en, heel langzaam, begon zijn lichaam te veranderen, te vormen. Eindelijk voelde hij zichzelf. Martin was Marie geworden, maar de liefde van het paar was net zo levendig en intens gebleven als toen ze heel jong waren. "We zijn ervan overtuigd dat we elkaars zielsverwanten zijn. Ze is mijn enige constante in een chaotische wereld. We zijn verliefd, dat zijn we altijd geweest, in gedachten, lichaam en ziel. Onze liefde is op geen enkele manier aangetast door de fysieke veranderingen die zich hebben voorgedaan”, verklaarde Marie.

De twee individuen, eerst een man en een vrouw, en nu twee vrouwen, zijn al 20 jaar samen. Ze zijn getrouwd en hun geluk lijkt voorbestemd om nooit te eindigen: dit is wat ze noemen onvoorwaardelijke liefde.

Advertisement