Deze man heeft de loterij 14 keer gewonnen door simpelweg een rekensom te maken (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

27 Juni 2023

Deze man heeft de loterij 14 keer gewonnen door simpelweg een rekensom te maken (+ VIDEO)
Advertisement

We horen vaak dat alles mogelijk is en dat dromen kunnen uitkomen als je maar voldoende gemotiveerd en vastberaden bent. In werkelijkheid is deze kwestie, hoewel het in brede zin waar kan zijn, meer gekoppeld aan het toeval: de waarschijnlijkheid dat een of meer gebeurtenissen zich zullen voordoen. Bestaat het leven niet uit een aaneenschakeling van lotgevallen, gebeurtenissen, ontmoetingen en dergelijke?

Er is dus in feite de mogelijkheid dat praktisch alles zou kunnen gebeuren, in het geval van de hoofdpersoon van dit verhaal was de kans één op 14 miljoen.

via Independent

Advertisement
 paulwherbert/Youtube/Screenshot

paulwherbert/Youtube/Screenshot

We hebben het over Stefan Mandel, een wiskundige van Roemeense afkomst die de gokwereld veranderde. Hij was in feite in staat om het systeem achter de onwaarschijnlijke winsten van de loterijen te "omzeilen": om een ​​precieze combinatie van 6 getallen te krijgen, zijn de mogelijkheden ongeveer één op de 14 miljoen.

Maar dit gold niet voor hem en zijn briljante geest: hij was in staat om, dankzij zijn grote talent voor wiskunde, een "formule" uit te werken die zijn kansen om te winnen drastisch kon vergroten.

Zijn methode was in feite in staat om 5 van de 6 nummers te "berekenen" die nodig zijn om de eerste prijs in de Roemeense loterij te winnen en daarom had hij geprobeerd het zesde overgebleven nummer te raden. Het resultaat?

Advertisement
 paulwherbert/Youtube/Screenshot

paulwherbert/Youtube/Screenshot

Hij won de hoogste jackpot! En dankzij dat geld had hij besloten om met zijn hele gezin naar Australië te verhuizen en zijn geluk, om het zo te zeggen, te beproeven, zelfs met die loterij.

Maar de combinaties waren wat de Australische loterij betreft veel hoger en daarom had Mandel zijn studie hervat in een poging zijn “formule” te verbeteren.

Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat hij een groot aantal investeerders nodig had om zijn project te financieren. Hij vond er in totaal bijna 2500 en dankzij hun economische hulp wist hij die loterij 12 keer te winnen! Dit zijn de fasen van zijn plan in detail.

Het totale aantal mogelijke combinaties berekenen. (Voor een loterij waarbij je zes nummers van 1 tot 40 moet kiezen, vertaalt zich dit in 3.838.380 combinaties). Loterijen vinden waar de jackpot minstens drie keer het aantal mogelijke combinaties was. Genoeg geld verzamelen om te betalen voor elke in te zetten combinatie. Miljoenen "blanco" kaartjes afdrukken en vervolgens elke mogelijke combinatie spelen. (nu is deze praktijk niet langer haalbaar). Tickets aan geautoriseerde loterij-wederverkopers inleveren. Het geld winnen, veel geld.

De bevoegde Australische instanties hadden de "anomalie" opgemerkt en waren verschillende keren gedwongen wetten uit te vaardigen om te proberen Mandel en zijn methode te laten stoppen: eerst verboden ze de aankoop van alle bestaande kaartjes door een enkele persoon, vervolgens door groepen mensen, enzovoort. Maar Mandel slaagde er elke keer in een juridische maas in de wet te vinden om hun nieuwe regels te omzeilen.

Uiteindelijk probeerde hij het liever in een ander land en had hij daarom zijn zinnen gezet op de loterij van de staat Virginia waar hij vrij spel had...

Wallpaperflare -Not the actual photo

Wallpaperflare -Not the actual photo

Het was kinderspel voor hem en zijn team. Ze hadden alle loten op de markt gekocht: "Ik wist met wiskundige zekerheid dat ik een eerste prijs, zes tweede prijzen, 132 derde prijzen en duizenden kleine prijzen zou winnen", zei de man.

Zijn totale winst was meer dan $30 miljoen, maar hij moest grote bedragen betalen aan zijn investeerders.

Het lijkt erop dat Stefan Mandel nu een rustig leven leidt in Vanuatu, een eiland in de Stille Zuidzee dat bekend staat om zijn vulkanen en watervallen.

Zijn daden hebben geschiedenis geschreven: met zijn intellect was hij in staat buitengewone doelen te bereiken terwijl hij altijd binnen de wet en gerechtigheid bleef.

Advertisement