“Mannen voelen zich aangetrokken tot mijn lichaam, maar ze durven het niet toe te geven"

Janine image
door Janine

26 Juni 2023

“Mannen voelen zich aangetrokken tot mijn lichaam, maar ze durven het niet toe te geven"
Advertisement

In vorm zijn is niet iets dat alleen de esthetische sfeer aangaat, dat weten we, maar het is ook en vooral belangrijk om gezond te blijven en geen problemen te hebben in de loop van het bestaan. Er zijn mensen die graag in vorm blijven, gezond eten en veel sporten beoefenen, en anderen die daarentegen liever genieten van de geneugten van het leven, ongeacht de extra kilo’s.

Er zijn mannen en vrouwen die, ondanks dat ze geen slank lichaam hebben, er trots op zijn en absoluut geen aandacht schenken aan wat anderen zeggen en de kritiek die hen zou kunnen bereiken. Een voorbeeld in die zin is het verhaal van de jonge vrouw die we je gaan presenteren, die van haar ronde lichaam haar sterke punt heeft gemaakt.

via The Sun

Advertisement

Dit is Olivia Jaide, 31 jaar, een voormalige psychologiestudente uit Las Vegas, VS, die nogal wat opschudding veroorzaakte in een bekentenis over haar lichaam. De vrouw zei namelijk dat ze veel van haar “weelderigheid" houdt en dat ze er alles aan doet om meer kilo's aan te komen.

"Mannen houden van vrouwen met een grotere maat - bekende ze - ik heb veel geïnteresseerden ontmoet, maar ze durven het niet toe te geven. Velen zijn misschien opgevoed om zoiets te verbergen en zich ervoor te schamen en het komt vaak voor dat ze het laten gaan, uit angst voor het oordeel van anderen".

Advertisement

Olivia vertelde over haar persoonlijke relatie met overtollige kilo's en legde uit dat ze lange tijd dacht dat er iets mis met haar was, maar toen realiseerde ze zich dat dit niet het geval was. "Ik wist zeker dat ik verkeerd was - zei ze - maar toen besefte ik dat de samenleving ongelijk had, die fysiek grote mensen in een hoek zet omdat ze volgens bepaalde maatstaven niet acceptabel zijn".

De vrouw lijkt veel mensen te hebben die haar volgen op sociale netwerken en die het leuk vinden om naar haar culinaire optredens te kijken. "Ik weet dat mensen mij leuk vinden en dat er velen zijn die zich aangetrokken voelen tot vrouwen met een maatje meer, maar ze zijn meer geïnteresseerd in wat andere mensen denken - zei ze - ik hoop dat ze snel van koers kunnen veranderen en minder problemen hebben om hun voorkeuren uit te drukken zonder zich te schamen om zichzelf te zijn".

Een aanmoediging tot vrijheid van denken, meningsuiting en actie, natuurlijk, maar feit blijft dat men altijd moet oppassen om het niet te overdrijven. Vrede hebben met je lichaam en het accepteren wat het ook is, zoals Olivia deed, is prima, maar minder kilo's hebben is niet alleen een esthetische kwestie, het heeft ook invloed op onze gezondheid.

Wat vind je van haar uitspraken?

Advertisement