9-jarig meisje wordt gedwongen te trouwen met een man van 29 (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

17 Juni 2023

9-jarig meisje wordt gedwongen te trouwen met een man van 29 (+ VIDEO)
Advertisement

De kindertijd is, of zou dat in ieder geval moeten zijn, een van de perioden van het grootste welzijn en geluk in iemands leven. Spelletjes, feesten, momenten van vrije tijd en persoonlijke groei zijn in elke vorm aanwezig in een tijdperk dat fundamenteel is voor iemands ontwikkeling om de man of vrouw te definiëren die hij ooit zal worden. Maar niet iedereen heeft het geluk zulke gelukkige ervaringen te hebben.

Zoals de protagonist van dit verhaal: ze heeft niet echt de kans gehad om van haar jeugd te genieten.

via Actualidad

Advertisement
BabakTaghvaee/Twitter

BabakTaghvaee/Twitter

We moeten beginnen met een noodzakelijk uitgangspunt: het verhaal heeft islamitische personen als hoofdrolspelers, dus met een bepaalde cultuur en tradities die we in geen geval willen beoordelen. Dat gezegd hebbende, is het huwelijk wettelijk toegestaan ​​in de islam vanaf 13 jaar.

Wat duizenden mensen schokte, was het kijken naar een video van een man tijdens zijn huwelijksfeest. Wat iedereen verbijsterd achterliet, was zijn bruid: in de video kun je zien hoe ze weinig meer is dan een kind en hoe onwaarschijnlijk het is dat ze minstens 13 jaar oud kan zijn. Het lijkt er namelijk op dat ze pas 9 jaar was: zo meldde de journalist Babak Taghvaee.

Activist en voorstander van vrouwenrechten in Iran, Masih Alinejad, was de eerste die het feit verontwaardigd aan de kaak stelde. Hieronder staat haar sterke statement.

Advertisement
BabakTaghvaee/Twitter

BabakTaghvaee/Twitter

"Dit is een huwelijksfeest voor een meisje onder de 13 jaar. Ik moest huilen toen ik deze video ontving... Volgens de islamitische wetten mag een meisje op die jonge leeftijd trouwen, maar ze heeft niet het recht om haar eigen kleding te kiezen. Maar dit meisje is veel jonger dan wat de wet zou willen!", begon de activist op sociale media terwijl ze de video online uploadde.

Die post veroorzaakte veel controverse door het hele web rond te gaan en veel mensen boos te maken.

Dus vroegen de Iraanse autoriteiten een islamitische rechtbank in de provincie Bahmai, de provincie Kohkiluyeh en Buyer Ahmad om dat huwelijk nietig te verklaren, omdat het in strijd was met de wet.

En gelukkig gebeurde dat. De journalist onthulde ook dat de man ten onrechte had verklaard dat hij 22 jaar oud was en niet 29. Feit is dat de islamitische rechtbank die verbintenis in eerste instantie lijkt te hebben toegestaan.

Het individu beweerde verder dat het slechts een "tijdelijk" huwelijk was en verdedigde zich zo tegen alle kritiek die zowel van de pers als van het volk werd ontvangen.

Volgens lokale media werden de ouders van het meisje en ook de sjiitische geestelijke die de bruiloft had georganiseerd, uiteindelijk voor de rechtbank gedagvaard voor hun misdaad.

Advertisement