Na de bruiloft gaat ze niet meer alleen het huis uit: “het mag niet van mijn man”

Janine image
door Janine

25 Juni 2023

Na de bruiloft gaat ze niet meer alleen het huis uit: “het mag niet van mijn man”
Advertisement

Liefhebben en van elkaar houden vertegenwoordigt een veelheid aan concepten, gevoelens en plichten. Maar zonder uit te weiden over de gewoonten en tradities van veel landen, kunnen we zeggen dat het vooral respect en wederzijdse vrijheid betekent. Een ideaal stel steunt elkaar, helpt elkaar in tijden van nood en probeert verantwoordelijkheden en taken zo gelijk mogelijk te verdelen zonder zichzelf op te dringen aan de ander. Jarenlang, teruggaand in de tijd, was er een duidelijke scheiding van rollen op basis van geslacht: de vrouw zorgde voor het huishuiden en de kinderen, terwijl de man zorgde voor hun economisch onderhoud en hun bescherming.

Natuurlijk is de samenleving in die zin aanzienlijk geëvolueerd en sommige “onderscheidingen” klinken nu onverdraagzaam en anachronistisch. Het sleutelwoord van vandaag is "gelijkheid", altijd en in ieder geval. Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om heel veel op te geven om hun partner tevreden te stellen.

via Nypost

Advertisement

Holly Joyce, 28 jaar, verklaart dat ze niet verliefder kan zijn op haar partner en, sinds enkele jaren, echtgenoot Dougie. Een gelukkig stel dat echter een ongebruikelijke "belofte" verbergt, een mondelinge overeenkomst tussen de twee: ze mag het huis niet verlaten zonder dat haar man haar ook vergezelt.

Om precies te zijn kan ze naar de winkel gaan om boodschappen te doen, naar de kapper of om alleen te gaan winkelen, maar ze mag niet met mensen uitgaan of bepaalde plaatsen bezoeken zonder de aanwezigheid van haar man. “Hij komt uit een zeer traditionele, Ierse familie, en ik moet me onderwerpen aan zijn beslissingen, dat is alles", zei de jonge vrouw in een interview.

Hij is een blote vuist boxer van enige bekendheid, terwijl zij stewardess was. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we het over Holly's werk in de verleden tijd hebben.

Advertisement

Simpel, ze moest ook haar carrière opgeven behalve uitgaan hoe en wanneer ze wilde: "Ik verliet mijn oude leven om bij hem te zijn", bekende ze. Maar ze denkt niet dat ze iets mist met haar nieuwe “gewoonten”.

"Ik vind niet dat offers breng om zijn regels te gehoorzamen. Ik weet dat hij zo streng is omdat hij me wil beschermen en ik geef eigenlijk niets op: als ik de deur uit wil of iets speciaals wil doen, vraag ik het hem. Ik zou hoe dan ook liever alles met hem doen, dus het maakt niet uit”, legt de 28-jarige uit.

Dougie is ook erg veeleisend met betrekking tot de zorg voor hun huis en hun kinderen: "hij verwacht dat alles perfect in orde is en altijd wordt bediend en gerespecteerd: hij schenkt zichzelf nog geen drankje in", bekende zijn vrouw . "In ruil daarvoor" kan ze echter een leven leiden van totaal comfort en luxe: alleen al hun bruiloft kostte bijna 70.000 dollar en de boxer bezit auto's van enorme waarde. "Hij zorgt op alle mogelijke manieren voor me, dus als hij gelukkig is, ben ik dat ook", besluit Holly. Wat vind je van hun "bijzondere" levensstijl?

Advertisement