Verwaarloosde gebouwen: enkele jongeren besluiten alles op te knappen en het resultaat is prachtig (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

07 Juli 2023

Verwaarloosde gebouwen: enkele jongeren besluiten alles op te knappen en het resultaat is prachtig (+ VIDEO)
Advertisement

Niet iedereen heeft het geluk om in een schone buurt te wonen met alle gemakken die de meesten van ons gewend zijn. De armste gebieden, meestal die aan de rand van de stad, zijn vaak verwaarloosd en onverzorgd: het is niet ongebruikelijk om vervallen of verlaten gebouwen te zien.

In werkelijkheid zijn er veel mensen die vergelijkbare buurten bevolken, zelfs als ze gedwongen worden in mensonterende situaties en ernstige armoede te leven. Zoals de mensen die in deze sociale woningen wonen. Maar een groep jonge talenten besloot in te grijpen om de boel op te fleuren. Laten we eens kijken naar hun originele initiatief.

via Facebook

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

In de buitenwijken van Parijs, in de wijk Bornes in Gisors, heeft de binnenhuisarchitect en muurschildering kunstenaar die op sociale netwerken bekend staat onder de gebruikersnaam graffdeco75 besloten om de gebouwen in dat populaire gebied "op te frissen". Dus verzamelde hij een team bestaande uit 6 andere getalenteerde jongeren zoals hij en ze begonnen hun project om de vervallen gebouwen nieuw leven in te blazen.

Aanvankelijk betaalden ze uit eigen zak wat nodig was voor de aanschaf van materialen en alles wat bruikbaar kon zijn en daarna begonnen ze een inzamelingsactie om het mooie initiatief te ondersteunen.

"Het is meer dan 40 jaar geleden dat die plaatsen oorspronkelijk werden geverfd. Alles was aan het schilferen, er waren praktisch overal lekkages en sporen van schimmel. Het was echt vies. Hele gebouwen waren in een erbarmelijke staat", zei de 28-jarige leider van die "straatartiesten". Maar het resultaat van hun harde werk is iets sensationeels.

Advertisement
gentsu.fr

gentsu.fr

Prachtige muurschilderingen met felle kleuren zijn te zien in de video die hun hele project vanaf het allereerste begin verzamelt: vogels met levendige kleuren, prachtige "achtergronden" met zachte kleuren hebben de plaats ingenomen van rottend gips en afbladderende verf!

Faire des halls de HLM des œuvres d’art

Accompagné de six potes, cet habitant d’un quartier populaire normand a décidé de repeindre bénévolement la cage d’escalier d’un bâtiment. Une initiative saluée par les habitant·es, qui ont fait pression sur l’office HLM pour que les jeunes rénovent les autres halls d’immeubles :

Pubblicato da AJ+ français su Lunedì 16 gennaio 2023

Werk van zo'n buitengewone schoonheid dat de jongeren uiteindelijk "ingehuurd" werden: het bureau HLM financiert de renovatie van nog eens elf trappenhuizen in verschillende gebouwen.

Hun clip is in korte tijd meer dan 52 miljoen keer bekeken en heeft de instemming en goedkeuring van een groot aantal mensen verzameld! Wat vind je van projecten die bedoeld zijn om de meest vervallen buurten te “herontwikkelen”?

Advertisement