Zoon speelt tot laat in de avond videogames: vader straft hem zwaar, maar velen hebben kritiek op hem

Janine image
door Janine

11 Juli 2023

Zoon speelt tot laat in de avond videogames: vader straft hem zwaar, maar velen hebben kritiek op hem
Advertisement

Kinderen opvoeden is een complexe taak, een evenwicht dat moeilijk is om te vinden, aangezien elk kind een uniek individu is met verschillende behoeften en persoonlijkheden. Hoewel straffen een middel kunnen zijn om verkeerd gedrag te corrigeren, is het essentieel om ze verstandig te doseren: de discipline moet consistent zijn, maar niet wreed.

We moeten onze kinderen de waarde van respect en verantwoordelijkheid bijbrengen en proberen ze te laten nadenken over de gevolgen van hun daden, maar daar slagen we niet altijd in. Dit werd onlangs begrepen door een vader die probeerde zijn zoon te onderwijzen door de saves van zijn favoriete videogame te verwijderen. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De hoofdpersoon van het verhaal is vader van twee kinderen, een 9-jarige zoon en een 6-jarige dochter. De oudste speelt graag een videogame genaamd "Minecraft", waarin je een eindeloze virtuele wereld bouwt.

Er zijn spelers die er jaren over doen om echte parallelle werelden te maken: ook deze jongen had een Minecraft-wereld waarin hij een behoorlijk indrukwekkend kasteel op een eiland had gebouwd, dat hij heel trots aan zijn vader liet zien.

"Sinds de school is afgelopen, heeft hij moeite om op tijd wakker te worden. Hij zou elke ochtend om 7 uur op moeten staan, maar de afgelopen maand heeft hij uitgeslapen tot een uur of 9 of 10. Ik heb altijd mijn wekker gezet, maar hij slaapt zo lang mogelijk. Ik maak hem niet wakker, want alleen wakker worden is een vaardigheid die hij moet leren," legde hij uit. "Ongeveer twee weken geleden vertelde ik hem dat er gevolgen voor hem zullen zijn als hij elke ochtend tot laat blijft slapen. Eerst begreep hij het en werd hij elke ochtend op tijd wakker. Maar ongeveer een week geleden viel hij terug in zijn oude gewoonten. Gisteren heb ik hem gezegd dat dit de laatste waarschuwing is. Hij heeft vandaag tot 11 uur geslapen", vervolgde hij.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Van woorden ging de man daarom over op daden: hij ging naar de computer van zijn zoon en verwijderde zijn favoriete wereld van Minecraft, en ontzegde hem ook de toegang voor de volgende maand.

"Toen ik het hem vertelde, begon hij te schreeuwen en te huilen. Hij vertelde me dat hij een heel jaar aan die wereld had gewerkt en dat hij het vreselijk vond dat hij die nooit meer zou zien. Hij huilde en snikte de hele dag en hij weigerde om te eten”, concludeerde de vader, en vroeg het web om advies of hij al dan niet had overdreven met zijn straf.

Gebruikers verdedigden de jongen en zeiden dat zijn vader te streng was: "Dat is autoritair ouderschap. Hij was trots op wat hij had gemaakt en jij hebt het verpest. Je kunt hem straffen door hem een ​​tijdje weg te houden van videogames". Moest je echt vernietigen wat hij had gemaakt? Klinkt als een beslissing die in woede is genomen. Dit zal je kind serieuze vertrouwensproblemen bezorgen. Je moet je zeker verontschuldigen”, merkte een gebruiker op. Wat denk jij ervan?

Advertisement