Moeder krijgt paniekaanval, haar 5-jarige dochter kalmeert haar met een simpel gebaar (+VIDEO)

Janine image
door Janine

10 Juli 2023

Moeder krijgt paniekaanval, haar 5-jarige dochter kalmeert haar met een simpel gebaar (+VIDEO)
Advertisement

Ouder zijn betekent onder meer weten hoe je empathie kunt overbrengen en leren aan je kinderen. Emoties, gevoeligheid ervoor zijn essentieel om gezonde en evenwichtige individuen op te voeden. De perikelen van het leven, sommige bijzondere gebeurtenissen, kunnen onze ziel tot op het bot schudden. Als we echter weten hoe we onze gevoelens moeten uiten, als we leren correct te communiceren, hebben we altijd de mogelijkheid om hulp te krijgen.

Een les die deze moeder heel goed wist over te brengen op een van haar kleine meisjes: in haar moment van nood wist het meisje haar emotioneel te steunen. Laten we eens kijken hoe.

via Opera.news

Tyla/Facebook

Tyla/Facebook

Kimberlee Bushman is de jonge moeder die de protagonist is in dit ontroerende verhaal. Het gebeurde allemaal plotseling terwijl ze in haar auto zat: de vrouw kreeg een paniekaanval. De redenen die een dergelijke reactie teweegbrachten, zijn niet duidelijk, maar het feit is dat we haar kunnen zien terwijl ze gefilmd wordt in een video waarin ze erg overstuur en onrustig lijkt.

De moeder ademt zwaar, ze is beproefd en "emotioneel gekwetst". Haar twee kinderen zijn bij haar, de een zit op de achterbank van de auto, de ander naast haar, op de passagiersstoel.

We hebben het over een 5-jarig meisje, van wie we in eerste instantie alleen een glimp kunnen opvangen van een handje dat voor het gezicht van haar moeder uitsteekt. Maar het is dankzij die open hand dat het kleine meisje op het punt staat een ongelooflijk gebaar te maken.

Advertisement
5 year old calms mum down during a panic attack 🥺

This little girl is amazing 🥺❤️

Pubblicato da Tyla su Martedì 4 luglio 2023

Angst, of erger nog, paniek, zijn vormen van krachtige angsten die onze ziel en geest in hun greep houden. Ervaren en nog niet volledig verwerkte trauma's die diep in ons verborgen zijn, maar toch altijd aanwezig. Soms is het ons niet eens duidelijk wat de trigger zou kunnen zijn om dat overweldigende, onderdrukkende verdedigingsproces op gang te brengen. Maar er zijn technieken die in deze gevallen kunnen helpen.

En haar 5-jarige dochter herinnerde zich er één goed: ze stak haar handje uit, strekte al haar vingers goed uit, waarna ze haar moeder vroeg te doen alsof dit kaarsen waren en haar toen uitnodigde om ze een voor een "uit te blazen". Elke keer dat de moeder op een vinger van het meisje blies, sloot ze een van haar vingers naar de palm van haar hand. Het proces werd herhaald totdat het meisje haar hand "tot een vuist gesloten" had.

Deze originele methode dient om de ademhaling te beheersen en om de aandacht te richten van degenen die in paniek zijn, door op de vingers te blazen adem je uit en vervolgens adem je in en tegelijkertijd “tel” je de kaarsen die worden uitgeblazen. Het resultaat is verrassend: de moeder, zichtbaar ontroerd, kalmeert door de aanwijzingen van haar dochtertje op te volgen, die haar uiteindelijk vraagt ​​of ze in orde is en of ze een knuffel nodig heeft!

Natuurlijk omhelst de vrouw stevig die geduldige en empathische dochter die haar emotionele toestand kon begrijpen en haar een les heeft gegeven die ze zelf aan haar had doorgegeven: de kaarstechniek. Wat vind jij van dit prachtige verhaal?

Advertisement