Kun je niet meer tegen muggen? Deze eenvoudige huismiddeltjes zijn misschien iets voor jou

Janine image
door Janine

15 Juli 2023

Kun je niet meer tegen muggen? Deze eenvoudige huismiddeltjes zijn misschien iets voor jou
Advertisement

Muggen zijn voor veel mensen een van de grootste ergernissen in het dagelijks leven. Buiten zijn, op het terras, in het restaurant of waar dan ook, vooral in de zomer, kan hierdoor erg ingewikkeld worden, daarom zoeken we altijd naar manieren om ze "weg te jagen". Maar bestaat deze methode echt of is het slechts een utopie om te denken dat je rustige momenten kunt doorbrengen zonder vervelende beten?

Er is veel onderzoek naar gedaan en we hebben geprobeerd het probleem op te lossen met sprays, insecticiden, ontsmettingsmiddelen en verschillende crèmes, maar we weten ook hoe schadelijk dit kan zijn, vooral voor het milieu. Hoe kunnen we dit allemaal vermijden, maar ze niet in de buurt hebben? We gaan het uitzoeken.

via Healthline

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Sterke parfums, bepaalde voedingsmiddelen en de geur van de huid kunnen gemakkelijk muggen aantrekken, om ze op afstand te houden zijn er verschillende middelen die geen gebruik maken van chemische stoffen. Voor wie er nog niet van op de hoogte is, er zijn tal van natuurlijke ontdekkingen om vervelende jeuk door de beten van deze insecten te voorkomen, en het is heel eenvoudig om ze in de praktijk te brengen. Gewoon door het gebruik van wat huishoudelijke producten of wat planten.

Allereerst is het belangrijk dat er geen waterstagnatie in huis is - zowel binnen als buiten. Deze trekken muggen aan en vergemakkelijken hun voortplanting. Het is dus altijd goed om aandacht te besteden aan schotels, waar het water zich gemakkelijk kan ophopen, of aan kommen voor huisdieren, enzovoort.

Planten. Het is ook belangrijk om planten te hebben die kunnen helpen ze weg te houden. Zo is het kweken van lavendel, basilicum en munt op het terras of in de tuin een wondermiddel om rustig en zonder jeukende beten op de huid te kunnen zitten. Hun geur of het feit dat ze giftig zijn voor deze insecten, zorgt ervoor dat ze niet in de buurt komen. Essentiële oliën zijn in dit opzicht ook zeer effectief. Die van lavendel, theeboom, kaneel en vele andere zijn uitstekend om muggenbeten te verminderen. Om nog maar te zwijgen van het bekende citroengras dat waarschijnlijk de bekendste is in deze sector.

Advertisement
Seney Natural History Association/Wikimedia - Not the actual photo

Seney Natural History Association/Wikimedia - Not the actual photo

Knoflook. Ook knoflook, dat we bijna allemaal in huis hebben, is een uitstekende bondgenoot tegen muggen. Blancheren in water, pletten, de vloeistof aromatiseren en in huis vernevelen, lijkt een zeer effectieve manier te zijn om ervoor te zorgen dat ze zich niet uitgenodigd voelen om binnen te komen en ons te bijten.

Alcohol. Wist je dat alcohol ook een uitstekende bondgenoot is om ze weg te jagen? Zowel alcoholische dranken zoals bier als ethylalcohol zijn onmiddellijke en onverslaanbare remedies om ze te verwijderen. Doe er gewoon wat van in een bakje naast je ramen om te voorkomen dat ze je lastig komen vallen.

Water en zeep. En als het waar is dat stilstaand water muggen aantrekt en helpt bij hun verspreiding, dan is het evenzeer waar dat deze vloeistof vermengd met zeep hun verwijdering kan vergemakkelijken. Als water in feite muggen aantrekt, "vangen" de zeep en het resulterende schuim ze en helpen ze ons om ze gemakkelijk te elimineren.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Dit zijn slechts enkele “huishoudelijke" tips die gemakkelijk in de praktijk kunnen worden gebracht om de ergernissen vooral in de middag en de avond te voorkomen, maar vele andere zijn getest en aanbevolen door experts.

Kende je er al een paar of heb je andere om aan te bevelen waarmee je hebt geëxperimenteerd en waarvan je denkt dat ze zeer effectief zijn, zij het eenvoudig en niet schadelijk?

Advertisement