x
Vaarwel winterkou: 6 tips om te voorkomen…
Werknemer improviseert zich als “babysitter” om een moeder te helpen met een tweeling die een ongeval hadden meegemaakt Ze verhuizen definitief naar hun zoon als ze ontdekken dat hij rijk is geworden: de ouders zorgen voor ophef

Vaarwel winterkou: 6 tips om te voorkomen dat je de verwarming op de hoogste stand zet en op de rekening bespaart

09 December 2021 • Door Janine
2.204
Advertisement

Als de winter komt, is er ook in huis de behoefte om de muren en alle kamers warm te krijgen om geen last te hebben van de buitentemperaturen. Om de kou van binnenuit te isoleren, nemen we meestal onze toevlucht tot airconditioners of zetten we de radiatoren aan, praktijken die we aan het einde van de maand zullen merken op de rekening. Dus hoe kun je wat besparen in de winter en tegelijkertijd het huis warmer maken zonder de radiatoren op de maximale stand te zetten?

via: Creativo

  • Gebruik vloerkleden: hoewel het een ogenschijnlijk onbelangrijk detail is, kunnen grote vloerkleden in de meest bezochte kamers van het huis, zoals de woonkamer of slaapkamer, soms een gevoel van meer warmte creëren op koudere dagen.
  • Gebruik tochtstrips: deze kleine en vaak gekleurde elementen zijn echt een wondermiddel om te voorkomen dat koude tocht door de raamkozijnen of de openingen aan de onderkant van de deuren of openslaande deuren het huis binnenkomt. Het gebruik van één of meerdere tochtstrips kan echt het verschil maken!
  • Verzegel de open haard: als je hem lange tijd niet gebruikt of niet meer van plan bent te gebruiken, kun je hem verzegelen om te voorkomen dat er warmte wordt verloren. En als je het niet wilt verzegelen, kun je het altijd afsluiten met isolatietape of geschikte panelen.
  • Het dragen van dikkere kleding: als we de verwarming niet hoger willen zetten om wat te besparen, kunnen we er altijd aan denken om een ​​extra laag kleding te dragen, zoals een warme trui. Het is absurd om in huis korte mouwen te dragen en vervolgens de temperatuur van de thermostaat te verhogen, dit is gewoon een nutteloze verspilling. Een wollen trui kan in dit geval zeker het verschil maken!
  • Sluit ongebruikte kamers: als er gedeeltes in je huis zijn die je bijna nooit gebruikt, kun je net zo goed de deuren van deze lege kamers sluiten, om geen extra warmte te verspillen.
  • Verzegel de kozijnen waar nodig: afdichtingsschuim, isolatietape, enzovoort, zijn de hulpmiddelen die nodig zijn om de raamkozijnen te herstellen die na verloop van tijd de neiging hebben om te barsten en koude lucht rechtstreeks in onze kamers binnen te laten.

Heb jij een van deze tips weleens geprobeerd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt