Met dit doe-het-zelf middel ontstop je een verstopte gootsteen in 3 seconden

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Met dit doe-het-zelf middel ontstop je een verstopte gootsteen in 3 seconden
Advertisement

Schoonmaken is essentieel, niet alleen omdat het ons in staat stelt om in een schone en gezonde omgeving te leven, maar ook omdat op deze manier alles beter werkt. Het is erg belangrijk om voor de spullen te zorgen die we in huis hebben: als de apparaten schoon zijn, presteren ze ook beter en gaan ze veel langer mee, waardoor we geld kunnen besparen. Hetzelfde geldt voor badkamer- en keukenafvoeren, het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze niet verstopt raken en daardoor niet meer werken.

Maar we zijn ons er terdege van bewust dat het niet altijd gemakkelijk is om te voorkomen dat er vuilresten in terechtkomen, daarom is het essentieel om een ​​paar trucjes te gebruiken om ze terug te brengen naar hun oorspronkelijke functionaliteit.

Met dit doe-het-zelf middel ontstop je een verstopte gootsteen in 3 seconden - 1

Haren, etensresten, maar zelfs zeep kunnen bijdragen aan de verstopping van de afvoer in onze woningen. Er zijn veel methoden om ze te ontstoppen, waaronder de aankoop van producten die speciaal zijn gemaakt om eventuele problemen op te lossen, maar soms zijn deze niet nodig. Misschien zonder het te weten, hebben we allemaal iets thuis dat van pas kan komen en zijn uitstekende doe-het-zelf-bondgenoten in de strijd tegen vuil.

Om met weinig krachtige afvoerontstoppers te creëren, hoef je jezelf alleen maar uit te rusten met producten die ook veel gebruikt worden in culinaire bereidingen. Welke? Zuiveringszout is bijvoorbeeld een uitstekend middel om een ​​einde te maken aan de vervelende verstoppingen die ervoor zorgen dat het water niet makkelijk wegloopt in onze gootstenen. Om resultaat te krijgen is het aan te raden om de kracht van zuiveringszout te combineren met die van citroenzuur.

Wapen je allereerst met handschoenen voordat je doorgaat met de onderneming, om geen ongemakken te ervaren. Neem vervolgens 250g zuiveringszout en giet het in de betreffende afvoer. Terwijl dit naar binnen stroomt, maak je een mengsel van water (1 liter) met een kleine hoeveelheid citroenzuur. Als je er zeker van bent dat het zuiveringszout in de leiding is gegleden, giet je het water met het citroenzuur erbij en je krijgt een reactie die alles onmiddellijk ontstopt.

Als je geen citroenzuur in huis hebt, maak je geen zorgen: als alternatief kun je witte wijnazijn gebruiken die uitstekende ontvettende eigenschappen heeft en net zo nuttig is.

Advertisement
Met dit doe-het-zelf middel ontstop je een verstopte gootsteen in 3 seconden - 2

Azijn is echter ook zeer effectief in combinatie met grof zout. Om deze twee elementen te gebruiken in de strijd tegen verstopte gootstenen, zijn een paar stappen voldoende.

Kook een liter water. Dan strooi je het grove zout erbij en wacht je tot het volledig is opgelost, en legt je het opzij. Verwarm 500 ml azijn in een aparte steelpan en giet dit in de afvoer die verstopt is. Giet er direct daarna ook het mengsel van water en grof zout bij dat je al had klaargemaakt. Wacht even en maak dan alles schoon met heel eenvoudig stromend water. Merk je niet hoeveel sneller het stroomt dan voorheen?

JJ Merelo/Flickr

JJ Merelo/Flickr

En is de verstopping hardnekkig, voeg dan zuiveringszout toe aan het grove zout en je afvoer zal je dankbaar zijn.

Snelle en gemakkelijke trucs die je helpen bij het oplossen van vervelende dagelijkse problemen, maar ook uitstekende bondgenoten zijn tegen economische verspilling. Kende jij deze mogelijkheden al?

Advertisement