Hoe je in een paar eenvoudige stappen nare luchtjes uit de douche kunt schoonmaken en verwijderen

Janine image
door Janine

18 Juli 2023

Hoe je in een paar eenvoudige stappen nare luchtjes uit de douche kunt schoonmaken en verwijderen
Advertisement

Een van de kleine grote problemen waar we dagelijks mee te maken hebben, is schoonmaken: het hele huis en vooral sommige delen ervan moeten constant worden opgeruimd. Soms is het echter niet voldoende om jezelf te wapenen met een dweil en verschillende wasmiddelen om elke huiselijke omgeving schoon en geurig te maken.

Met name de afvoer van de gootsteen, die van de badkamers en tot slot die van de douche kan voor vervelende ongemakken zorgen. Dit zijn vaak nare luchtjes, vaak het gevolg van een niet erg grondige reiniging van de afvoer. Maar geen paniek: er zijn praktische en eenvoudige oplossingen die het probleem kunnen oplossen, laten we ze samen bekijken.

via Greenme

GuardaCheVideo

GuardaCheVideo

Allereerst moeten we de redenen onderstrepen waarom de afvoerleidingen vaak stinken, vooral die van de badkamers: de resten afkomstig van producten zoals shampoo, douchegel en dergelijke, in combinatie met de aanwezigheid van haren kunnen gemakkelijk de leidingen verstoppen.

Maar zelfs als deze laatste "vrij" waren, zou een dieper deel van de afvoer verstopt kunnen zijn. Onaangename luchtjes, het gevolg van kalkaanslag en een combinatie van bovenstaande, zijn dan ook onvermijdelijk.

Het allereerste advies dat we je willen meegeven is dan ook om de douche regelmatig in elke hoek schoon te maken, de moeilijkste en "verborgen" gedeeltes moet je 2 keer per maand doen: één ding is zeker, de nare lucht moet verdwijnen. Hoe doe je dat?

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

Heel eenvoudig: alles wat je nodig hebt is kokend water (ongeveer 1 liter), baking soda en grof zout. Allemaal ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn en die doorgaans in onze huizen aanwezig zijn.

Neem vervolgens 4 eetlepels zuiveringszout en grof zout en voeg ze toe aan het water: deze combinatie zal de stilstaande vuilresten "corroderen" door ze langzaam te verwijderen. Herhaal de procedure totdat je ziet dat het water goed stroomt en niet meer in de douchebak blijft staan. Maar wees voorzichtig: het "bijtende" effect kan oude en versleten leidingen beschadigen, dus pas deze oplossing alleen toe in de meest recente douches.

Een andere "doe-het-zelf"-methode, even effectief maar waar wat meer tijd voor nodig is, is het gebruik van een blokje biergist: een nacht laten inwerken en daarna spoelen, onaangename geuren kunnen sneller verdwijnen dan je denkt.

Advertisement