Als je kunt achterhalen hoeveel getallen er in de tekening verborgen zijn, heb je een zeer goed getraind brein

Janine image
door Janine

29 Juli 2023

Als je kunt achterhalen hoeveel getallen er in de tekening verborgen zijn, heb je een zeer goed getraind brein
Advertisement

Wiskunde is een van de vakken die misschien wel de minste leerlingen leuk vinden. Berekeningen, bewerkingen, allerlei soorten sommen zijn niet het leukste om te doen, maar we weten heel goed dat ermee experimenteren een van de beste manieren is om het brein getraind te houden. Toch zijn er nog vele anderen in de wereld. Visuele quizzen, bijvoorbeeld, of cijferspelletjes die niets met pure wiskunde te maken hebben, zijn een fantastische manier om op een leuke manier te trainen.

Wat we je gaan aanbieden, behoort precies tot de categorie observatietests die nuttig zijn voor onze mentale training. In dit geval moet je moeite doen om erachter te komen hoeveel cijfers er in de afbeelding zijn verborgen.

Drie, twee, een... laten we beginnen!

Advertisement

Hoeveel cijfers zijn er verborgen in de afbeelding? Doe de visuele quiz!

Hoeveel cijfers zijn er verborgen in de afbeelding? Doe de visuele quiz!

Om perfect te kunnen functioneren, moeten onze hersenen constant getraind worden. Er zijn veel manieren en ze omarmen de verschillende smaken van elke persoon, en het hoeft niet per se moeilijk te zijn om effectief te zijn. Neem het aandachtsspel dat we je hebben voorgesteld. Het heeft niets met wiskunde te maken, ondanks dat het cijfers als hoofdrolspelers heeft, is het helemaal niet saai en stimuleert het onze concentratie enorm.

Neem de tijd die nodig is om de vele verborgen nummers te kunnen identificeren. Als je denkt dat het er maar 3 of 4 zijn, heb je het mis. Verscherp je gezichtsvermogen en beperk je niet tot observeren vanuit één enkel perspectief... er zijn meer getallen dan je je kunt voorstellen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Is de visuele test moeilijker dan je dacht? Geen probleem, we geven je wat kleine suggesties. Zoek allereerst niet naar tweecijferige getallen: die in de afbeelding zijn allemaal eencijferig. Dit helpt je al enorm door niet te zoeken wat er niet is, waardoor je het risico loopt je ​​concentratie te verliezen.

Tweede hint: probeer de afbeelding om te draaien! Een nieuwe kans om de puzzel op te lossen.

Als je het nog een keer wilt proberen voordat je het definitieve antwoord geeft, stop dan en lees niet verder, maar ga terug naar de eerste foto van het artikel.

Het is zover... hier is de oplossing van het raadsel!

Het is zover... hier is de oplossing van het raadsel!

Op dit punt hoeven we alleen maar het geheim te onthullen. De cijfers die in de visuele testafbeelding verborgen zijn, zijn in totaal 9. Zou je het nooit gedacht hebben of heb je ze allemaal kunnen vinden?

We beginnen bij nul, een cijfer waar misschien maar weinigen aan hebben gedacht. Dan een, 2, drie, 4, zes, 8 en negen, allemaal gevonden door op de normale manier naar de foto te kijken. Als je het ondersteboven draait, kun je echter ook het cijfer 7 vinden, het enige omgekeerde getal.

Er zijn veel nummers aanwezig die een belangrijke rol hebben gespeeld in je dagelijkse training. Heb je ze gezien of is er een aan je oplettende blik ontsnapt?

Advertisement