Dit is een slimme techniek voor de irrigatie van planten... - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit is een slimme techniek voor de irrigatie…
Deze hond is 19 jaar oud als hij deze vrouw ontmoet... ontroerend! Hij filmt een witte pauw in de achtertuin... kort daarna valt zijn mond open

Dit is een slimme techniek voor de irrigatie van planten...

06 April 2016 • Door Sarah Nichele
43.839
Advertisement

Water is een kostbare bron en wordt steeds zeldzamer, dus het niet verspillen van water zou voor iedereen een prioriteit moeten zijn.

Het meeste water dat voor de teelt wordt gebruikt gaat verloren omdat het wordt verdampt door de zon. We laten je hier zien hoe je dit zo goed mogelijk en op een goedkope manier kunt voorkomen: druppelirrigatie op zonne-energie

Het doel is om een efficiënt en eenvoudig te installeren systeem te verwezenlijken, die de productie verhoogt door waterverspilling te verminderen

Irrigatie met zonnefiltering, wat dankzij de toegankelijkheid zowel in de landbouw als in huis wordt gebruikt, gebruikt zonne-energie als drijvende kracht voor het bewegen en distilleren van water.

Het gedistilleerde water dat kan worden verkregen met het systeem 

Dit systeem is ongelooflijk eenvoudig: Een normaal door de helft gesneden flesje waarover een veel grotere door de helft gesneden fles wordt geplaatst.

Het kleine flesje moet voortdurend met water zijn gevuld.

Advertisement

De twee flessen rusten gewoon op de grond in de buurt van de plant die moet worden geïrrigeerd. Het rondom gelegen hooi zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft.

De warmte van de zon verwarmt het water dat in de fles zit. Het water verdampt, maar door de grotere fles kan het geen andere kant op dan terug in de grond, waardoor irrigatie plaatsvindt.

De verspreiding van vocht in de lucht is nagenoeg nihil, en wat niet mag worden onderschat is dat de planten zich voeden met gedistilleerd water.

Tags: TrucjesTuinierenGreen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt