Een vader verzamelt gebruikte kleurpotloden bij scholen en restaurants: wat hij ermee doet is een voorbeeld voor iedereen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vader verzamelt gebruikte kleurpotloden…
Hij springt op 7000 meter hoogte uit een vliegtuig zonder parachute en landt in een net: deze video bezorgt je koude rillingen! Deze man weigert het veulen te aaien: een beslissing die hem duur komt te staan...

Een vader verzamelt gebruikte kleurpotloden bij scholen en restaurants: wat hij ermee doet is een voorbeeld voor iedereen!

Door Sarah Nichele
19.004
Advertisement

Het begon allemaal met een etentje in een restaurant met zijn gezin: Bryan Ware vroeg de ober om papier en kleurpotloden voor de kinderen om ze bezig te houden. Bryan was nieuwsgierig naar wat er met de kleurtjes gebeurde als zijn kinderen er klaar mee waren.

Toen de ober vertelde dat deze gewoon werden weggegooid, kreeg Bryan een briljant idee. En zo ontstond The Crayon Initiative, een non-profit organisatie die gebruikte kleurpotloden verzamelt bij scholen en restaurants om er vervolgens nieuwe kleurpotloden van te maken die worden gedoneerd aan zieke kinderen in verschillende ziekenhuizen in Californië.  

Elk jaar worden er kilo's kleurpotloden weggegooid door scholen en restaurants.

Bryan Ware kreeg na een avondje uit eten met zijn kinderen in een restaurant het briljante idee om de kleurpotloden te hergebruiken. Hij verzamelt de stiften in de potloden op kleur in een grote pan en maakt er vervolgens nieuwe kleurpotloden van...

Advertisement

Als de stiften zijn opgelost, wordt er gebruik gemaakt van mallen om de nieuwe kleurpotloden te vormen.

Daarna is het afwachten totdat het mengsel is uitgehard...

Dit zijn een aantal van de nieuwe potloden die klaar zijn om te worden verzonden naar de kinderafdelingen van verschillende ziekenhuizen!

Dit initiatief is een waar succes en tot op heden verzamelt de organisatie elke week ongeveer 200 kg aan gebruikte potloden voor het vervaardigen van nieuwe kleurtjes.

"Als kinderen dankzij ons werk even 10 minuutjes weten te ontsnappen uit het ziekenhuis, hebben wij ons werk goed gedaan!", vertelt een medewerker.

Dit idee van Bryan Ware is geniaal...

Een manier om een kind een paar minuten ontspanning en een glimlach op zijn of haar gezicht te bezorgen...

... voor degenen die het harder nodig hebben dan wij!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt