De kernramp van Tsjernobyl vond 30 jaar geleden plaats... onderzoekers hebben een bijzondere ontdekking gedaan! - BekijkDezeVideo.nl
x
De kernramp van Tsjernobyl vond 30 jaar…
Dit meisje speelt verstoppertje met haar hond: de zoektocht van de jonge hond is HILARISCH! In de supermarkt en op het strand: deze man en zijn trouwe vriend brengen een glimlach op je gezicht!

De kernramp van Tsjernobyl vond 30 jaar geleden plaats... onderzoekers hebben een bijzondere ontdekking gedaan!

08 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
104.006
Advertisement

Als het gevolg van de kernramp die plaatsvond in Tsjernobyl in 1986, werd het gebied rondom de getroffen zone geëvacueerd. Tot op heden wordt het gebied nog steeds niet bewoond door mensen en de duizenden nieuwsgierige mensen die een bezoek willen brengen aan het gebied, worden grotendeels afgeweerd door de handhavers van de wet. Hoewel de plaats is verlaten, worden er talloze onderzoeken verricht in het gebied: naast de controles die worden uitgevoerd bij de kerncentrale en met betrekking tot de straling, wordt ook de fauna rondom Tsjernobyl nauwlettend in de gaten gehouden.

Tot de grote verrassing van de onderzoekers, heeft er een herbevolking plaatsgevonden van de wilde dieren die in de bossen rondom de zone van de rampplek leven. 


Als gevolg van de kernramp werd er een groot gebied rondom de getroffen zone afgesloten. In de ring rondom de kerncentrale is minder straling aanwezig.

Deze ring is nu herbevolkt door dieren die van nature voorkomen in dit gebied: er zijn maar liefst 14 zoogdieren waargenomen, waaronder wolven, everzwijnen, beren, vossen en een Iberische lynx.

Advertisement

Er werden 5 weken lang 30 camera's geïnstalleerd die de aanwezigheid van deze zoogdieren hebben vastgelegd.

Dit betekent uiteraard niet dat de straling gunstig is geweest voor de ontwikkeling van de fauna, maar door de afwezigheid van de mens, was de natuur in staat om zich te herstellen en zelfs de meest onherbergzame gebieden opnieuw te veroveren.

Zonder invloeden als de jacht, ontbossing en landbouw, konden de dieren zich weer vestigen op de plekken die ze jaren geleden gedwongen moesten verlaten.

Advertisement

30 jaar na de ramp die de hele wereld schokte, heeft de natuur zegevierend het gebied weer ingenomen.

De conclusie van de onderzoeker was overduidelijk voor de onderzoekers: er is een waar natuurreservaat ontstaan in de bossen van Tsjernobyl!

In de video zie je een kudde wilde paarden die vrij rondzwerven in de onbewoonde bossen. Het zijn Przewalskipaarden, een paardenras dat met uitsterven wordt bedreigd.

Het is wonderbaarlijk om te zien dat er rondom een plek waar dood en verderf heeft plaatsgevonden, nu plaats is gemaakt voor nieuw leven! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt