8 alternatieve en milieuvriendelijke methoden om insecten en vogels te weren uit je tuin... - BekijkDezeVideo.nl
x
8 alternatieve en milieuvriendelijke…
Na jaren in een kooi te hebben doorgebracht, komt deze tijger voor de eerste keer in aanraking met gras: zijn reactie is ontroerend! Zo transformeer je je oude legging in een topje zonder naald en draad!

8 alternatieve en milieuvriendelijke methoden om insecten en vogels te weren uit je tuin...

03 Juli 2016 • Door Sarah Nichele
7.698
Advertisement

Als je een tuin of moestuin hebt, weet je hoe moeilijk het is om insecten die schadelijk zijn voor je planten te weren, vooral als je dit op organische en milieuvriendelijke wijze wilt doen. Dit probleem mag zeker niet worden onderschat en het is van cruciaal belang om ze vroeg mogelijk in te grijpen. In dit artikel leer je een aantal natuurlijke methoden van insectenbestrijding. Het leuke is... de ingrediënten voor deze vaak eenvoudige methoden heb je meestal gewoon al in huis...


Als je niet wilt dat vogels van je vruchten komen pikken, hang dan een paar cd's op aan de takken: het reflecterende oppervlak schrikt ze af zonder dat het hen kwaad doet.

De geur van een geparfumeerde zeep werkt afschrikwekkend voor de meeste insecten: snijd de zeep in kleine stukjes en wikkel deze stukjes in een stukje stof. Bindt deze met zeep gevulde stukjes stof vervolgens vast aan paaltjes verspreid over het terrein.

foto: curbly.com
Advertisement

Bestrooi de grond met maismeel: hiermee weer je insecten af en voorkom je de groei van onkruid.

Plaats een glas melk in de buurt van je plant: slakken worden aangetrokken door de melk en laten de blaadjes van je plant met rust.

Een andere eenvoudige manier om slakken te weren is door het verspreiden van gebroken eierschalen op de grond: ze houden er niet van om over scherpe randjes heen te glijden!

Advertisement

Besprenkel het oppervlak van een plastic bekertje met honing of stroop en plaats het bekertje op een paaltje in de buurt van je planten: de insecten die worden aangetrokken door de zoete lekkernij zullen vast blijven plakken aan het bekertje.

Lieveheersbeestjes zijn onze bondgenoten in de strijd tegen insecten. Zij zijn er dol op en wij willen er graag van af: door planten en bloemen te planten die lieveheersbeestjes aantrekken, ben je gegarandeerd van de aanwezigheid van deze natuurlijke insectenverdelgers!

Advertisement

De penetrante geur van knoflook en uien weert de meeste insecten wel af: bestrooi de grond met wat ui en knoflook of plaats wat geperste knoflook en gemalen ui direct op de plant!

 Bekijk de video voor het bereiden van dit natuurlijke bestrijdingsmiddel op basis van knoflook, voor het weren van insecten in je moestuin! :-)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt