x
Mama panda baart een tweeling een paar…
Zo maak je de perfecte magische fotolijst met 8 houten kubussen en tape! Ze begint haar haren te vlechten ONDER haar kin. Als ze de vlecht vervolgens achterover gooit, is het resultaat spectaculair!

Mama panda baart een tweeling een paar seconden na elkaar

28 Oktober 2016 • Door Sarah Nichele
44.848
Advertisement

De werknemers van een dierentuin in Atlanta beleefden een aantal spannende momenten. De lieve 15-jarige panda van de dierentuin is aan het einde van haar zwangerschap gekomen en de camera's die in haar verblijf zijn opgehangen, kunnen elk moment de geboorte van haar jong registreren. Op 15 juli 2013 om 06:21 u is het dan eindelijk zover, mama Lun Lun is bevallen van Mei Lun. Een paar minuten later gebeurt er echter iets onverwachts. Er wordt een tweede jong geboren... Mei Huan!

Tot 2013 is er nog nooit een panda geboren in de Verenigde Staten en sinds 1987 is er geen geboorte gemeld van de geboorte van een tweeling! 


Mama Lun Lun, zoals de mama panda heet, deed het geweldig bij de geboorte van haar eerste dochter Mei Lun.

Op de echo is altijd sprake geweest van slechts één jong. De komst van een tweede dochter kwam voor iedereen als een grote verrassing!

Advertisement

Bij de geboorte hebben panda's bijna geen vacht, maar binnen enkele dagen verschijnt hun karakteristieke zwart-witte patroon.

Er bestaan nog minder dan 2000 panda's in het wild door de vernietiging van de bamboebossen (bamboe is een essentiële voedingsbron voor panda's). 

De panda is dus een met uitsterven bedreigde diersoort, en de geboorte van twee nieuwe exemplaren zorgt voor een sprankje hoop voor het voortbestaan van deze diersoort.

In de video kun je het moment van de geboorte van de tweeling bekijken... prachtig!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt