"Uw dochter is een foutje van de natuur": het antwoord hierop van deze vader raakt je in het hart - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Uw dochter is een foutje van de natuur":…
Ze knipt een lege afwasmiddelfles doormidden: dit is het perfecte accessoire voor je mobiele telefoon! Een kindje vermaakt zich in de dierentuin: wat de leeuwin doet is eigenaardig... en verontrustend!

"Uw dochter is een foutje van de natuur": het antwoord hierop van deze vader raakt je in het hart

23 September 2016 • Door Sarah Nichele
62.888
Advertisement

Joey en Rory waren één van Amerika's beroemdste country muziekkoppels. Ze vormden al 8 jaar lang een onafscheidelijk duo en fascineerden het publiek met hun eigen muziek. In 2014 werden ze ouders van een meisje met downsyndroom, dat ze in hun gezin verwelkomden met alle liefde van de wereld. Een paar jaar later werd het gezin getroffen door een ramp: Joey, die al eens eerder werd getroffen door kanker, was opnieuw ziek geworden en ze verloor de strijd tegen de ziekte in maart 2016. Rory bleef nu alleen achter met de kleine Indiana zoals ze hun dochter hadden genoemd en ging gebukt onder het feit dat mensen zijn dochter zagen (of dit zelfs uitspraken) als een "foutje van de natuur".

Als vader van een meisje met het syndroom van down was Rory behoorlijk goed op de hoogte van de statistieken met betrekking tot deze ziekte en ook hoe vaak vrouwen ervoor kiezen om hun zwangerschap af te breken als zij ontdekken dat het kindje down heeft.

Voor Rory en Joey bestond er geen twijfel over wat ze moesten doen: ze zouden Indiana verwelkomen in hun leven als 'het grootste geschenk dat God hen had kunnen geven'.

Advertisement

Rory heeft een boodschap voor iedereen die zijn kind afschildert als een 'foutje van de natuur' en voor vrouwen die hebben besloten om hun zwangerschap te beëindigen vanwege het feit dat het kindje down heeft.

"God maakt geen fouten. Indiana is niets minder dan andere kinderen. Dat ze het syndroom van down heeft, betekent niet dat haar dromen en haar gevoelens minder belangrijk zijn dan die van anderen, niet nu ze nog kind is en ook niet als ze volwassen is later." 

"[...] Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als Joey niet 2 jaar lang de moeder van Indiana had kunnen zijn en de liefde en het geluk die Indiane met zich meebracht had kunnen ervaren. Ze is de glimlach op het gezicht van een vader die in tranen zou moeten zijn. De liefde die ik voor haar voel, leidt met ertoe om nogmaals te herhalen dat God geen fouten maakt."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt