Ze werden vrienden dankzij een verkeerd telefoonnummer: “we kennen elkaar al 20 jaar”

Janine image
door Janine

19 Juni 2023

Ze werden vrienden dankzij een verkeerd telefoonnummer: “we kennen elkaar al 20 jaar”
Advertisement

Het verkeerde nummer bellen kan tot ongemakkelijke situaties leiden, maar het kan ook leiden tot iets moois als een blijvende vriendschap. Een vrouw uit Florida en een man uit Rhode Island - Verenigde Staten - ontmoetten elkaar bijvoorbeeld per ongeluk toen ze zijn verkeerde nummer intoetste en hem per ongeluk belde.

De twee hebben al die jaren contact gehouden en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds vrienden. Zo'n twintig jaar geleden wilde Gladys Hankerson uit Delray Beach, in Florida, haar zus in Maryland bellen, maar toetste het telefoonnummer verkeerd en hoorde een onbekende aan de andere kant van de lijn praten.

via Nbcnews

Advertisement
Pxhere - Not the Actual Photo

Pxhere - Not the Actual Photo

"Eerst zei ze: 'Oh, sorry!' en ze was heel aardig, hartelijk, beleefd, heel lief, ze zei: "Het spijt me zo, schat!" en hing toen meteen op”, vertelde Mike Moffitt, 47 jaar, uit Rhode Island, die de oproep meer dan 2000 km verderop ontving.

Gladys, die 81 is, bleef Mike verschillende keren bellen, omdat ze in plaats van het 410-netnummer van haar zus steeds 401 draaide. “Ze belde Mike vaak per ongeluk. Ik heb haar er uiteindelijk van weerhouden zo snel op te hangen en vroeg wie ze was en waar ze vandaan belde. Ik zei: 'Hé, als je toch blijft bellen, laten we dan even praten’”, vervolgde Mike.

Mike werkte destijds voor een callcenter en zei dat hij niet al te veel last had van haar telefoontjes, vooral omdat het gesprek met Gladys als een verademing was vergeleken met zijn gebruikelijke telefoontjes. Ze voelden zich op hun gemak, omdat ze allebei te maken hadden met het verdriet van het verlies van een familielid. Gladys was gescheiden en had net haar zoon verloren toen ze met Mike begon te praten. "Ik was op dat moment depressief en Mike voelde mijn eenzaamheid en alles... het heeft me opgebeurd”, vertelde ze. Mike had rond dezelfde tijd zijn grootouders verloren en Gladys vulde die leegte voor hem.

Advertisement

My story of a wrong number.... Gladys...she continually called the wrong number 20 years ago (my number with a...

Pubblicato da Mike Moffitt su Mercoledì 24 novembre 2021

Mike wilde, na jarenlang te hebben gebeld, zijn dierbare vriendin verrassen: hij organiseerde een reis naar Florida met zijn gezin en verscheen bij haar voor de deur. Voor beiden was het een onvergetelijk moment.

Gladys riep verheugd uit hoe gelukkig ze was met die bezoeker. Mike plaatste een foto samen met Gladys op zijn Facebook-profiel en vertelde het merkwaardige verhaal van de vriendschap die hem met die vrouw verenigde.

Het verhaal van Mike en Gladys laat ons zien hoe het leven soms onvoorspelbaar is, hoe je met een simpel telefoontje een blijvende en oprechte vriendschap kunt vinden.

Advertisement