Hij redt het leven van een kind, ze ontmoeten elkaar 10 jaar later weer en hun reactie is onbetaalbaar (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

18 Mei 2023

Hij redt het leven van een kind, ze ontmoeten elkaar 10 jaar later weer en hun reactie is onbetaalbaar (+ VIDEO)
Advertisement

Niet iedereen kan zeggen dat hij of zij een held is, althans niet letterlijk. Het verschil maken door je eigen leven op het spel te zetten, ligt niet binnen ieders bereik en dat is oké. Er zijn echter mensen die hun bestaan ​​omzetten in acties gericht op het behouden en soms zelfs redden van het leven van anderen. Daaronder vallen zeker ook de politieagenten die vaak echte heldendaden verrichten.

De hoofdrolspeler van dit verhaal bevestigt dit: zijn acties hebben het leven van een eenjarig kind van een slecht einde gered.

via Fox5dc

Anne Arundel County Police Department/Facebook

Anne Arundel County Police Department/Facebook

De toenmalige rechercheur Walter Sweeney had dienst op een ogenschijnlijk gewone dag in juli toen hij op zijn radio werd gebeld over een noodgeval.

Een kind dreigde te verdrinken niet ver van waar de man op patrouille was en dus, toen die oproep eenmaal was aangenomen, reed de man onmiddellijk met al zijn energie in de richting van de aangewezen plaats. Hier vond hij een eenjarige jongen die op de een of andere manier naar de rand van het zwembad van zijn huis was gekomen en vervolgens in het water was gevallen.

Ondanks de snelle tussenkomst van de rechercheur leek de situatie nogal kritiek en liet er niet veel ruimte voor betere scenario's: het lichaam van de kleine jongen zag er erg bleek uit en zijn hart klopte niet meer.

Advertisement

A reunion, almost 12 years in the making. Let’s go back to a hot summer day in July of 2011, when then-Detective Walter...

Pubblicato da Anne Arundel County Police Department su Mercoledì 5 aprile 2023

Maar Walter gaf niet op en bleef ondanks alles helder, dus begon hij cardiopulmonale reanimatie uit te oefenen. De kleine, Matthew, had plotseling water uitgespuugd en begon langzaam weer te ademen! Al snel had zelfs zijn gelaatskleur een meer geruststellende kleur aangenomen en was het kind buiten gevaar: de politieagent had zijn leven gered.

De redding van de rechercheur was destijds niet onopgemerkt gebleven en de man had alle eer en lof ontvangen, maar na verloop van tijd kwam dat verhaal op de achtergrond.

Maar niet voor iedereen: er zijn mensen die die dag nooit zijn vergeten en hebben besloten iets unieks te doen voor Walter Sweeney.

Matthew, die inmiddels groter was geworden, had altijd gehoord van de man aan wie hij zijn leven te danken had, maar hij had natuurlijk slechts vage herinneringen aan hem. Dus kwam zijn oma met een idee: gebruikmakend van een promotie die Walter op het punt stond te krijgen, belde ze de politie en organiseerde samen met hen een geweldige verrassing voor de nu aanstaande sergeant Sweeney.

Op de dag van zijn promotie stond Walter tegenover een jongen van ongeveer 11 jaar en zijn gezicht, hoewel vertrouwd, had niet meteen iets opmerkelijks gesuggereerd. Toen ging er een lampje branden: de man herinnerde zich met ontroering wie hij voor zich had en de twee lieten zich gaan in een stevige omhelzing. "Het was geweldig om de man te ontmoeten die mijn leven heeft gered", vertelde Matthew aan het lokale nieuws.

Ook voor Walter bleek die ontmoeting veelbetekenend en hij vertelde hoe aangrijpend het was om die jongen daar voor zijn ogen gezond en sterk te zien opgroeien!

Advertisement