Ze besluiten hun zoon Lucifer te noemen: de burgerlijke stand weigert hem in te schrijven (+VIDEO)

Janine image
door Janine

16 Mei 2023

Ze besluiten hun zoon Lucifer te noemen: de burgerlijke stand weigert hem in te schrijven (+VIDEO)
Advertisement

Wanneer een kind ter wereld komt, is een van de dingen die nieuwe ouders het meest geanimeerd bespreken, behalve in zeldzame gevallen, de naam die ze aan het kind geven. Afhankelijk van het geslacht van de baby kunnen er veel opties zijn en heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Het gebeurt vaak dat het dagen, weken en zelfs maanden duurt voordat de definitieve naam is gevonden, maar als het eenmaal is gekozen, is het normaal dat beide echtgenoten er tevreden over zijn.

Aan de andere kant zijn er familieleden en vrienden die de keuze misschien niet op prijs stellen en er misschien kritiek op hebben, hoewel ze er in ieder geval niets over te zeggen hebben. In het verhaal dat we je nu gaan vertellen, sprak een ambtenaar van de burgerlijke stand zich daarentegen uit tegen de keuze van de kersverse ouders die, geschokt door hun beslissing, probeerde hen tegen te houden.

via Mirror

Joe Kirschling/Flickr - Not the actual photo

Joe Kirschling/Flickr - Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Derbyshire, Verenigd Koninkrijk, waar een stel nieuwe ouders naar de burgerlijke stand gingen om de gegevens van hun pasgeboren zoon te registreren, maar iets blokkeerde hen. Toen de naam eenmaal was gecommuniceerd, stuitten Dan en Mandy Sheldon, 37 en 32, op het wantrouwen van de gemeenteambtenaar. De vrouw kon maar niet begrijpen hoe ze de naam Lucifer hadden kunnen kiezen voor een onschuldig kind.

"We waren enthousiast over de gekozen naam - zei de vader van het kind - maar we werden met walging bekeken. De medewerkster vroeg ons of we zeker waren van de beslissing, ze vertelde ons dat het leven van onze zoon daardoor niet gemakkelijk zou zijn geweest, dat leraren niet sereen met hem om zouden zijn gegaan en dat hij niet zo gemakkelijk werk zou hebben gevonden. Vervolgens - vervolgde hij - vertelde ze ons dat in sommige landen soortgelijke benamingen verboden zijn vanwege de band met de duivel en dat we hem een ​​andere officiële naam zouden moeten geven en hem alleen thuis Lucifer noemen". Waar meneer en mevrouw Sheldon het niet mee eens waren.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In feite vervolgden de twee hun weg, bewerend dat ze niet gelovig zijn en dat ze geen negatieve betekenis aan die naam geven, integendeel. Voor hen betekende Lucifer gewoon "lichtbrenger" en ook “ochtend”. Geen verwijzingen naar het kwaad of de duivel, alleen mooie dingen voor hun zoontje.

"We bedachten gewoon hoe uniek en ongewoon het was - zei Dan opnieuw - maar we hadden nooit gedacht dat het ons zoveel pijn zou bezorgen. Daarom besloot ik een officiële klacht in te dienen om erop te wijzen dat we met wantrouwen werden behandeld bij het moment van inschrijving".

Er is een verontschuldiging binnengekomen van de Derbyshire County Council. Ze betreurden het dat ze de familie zoveel ongemak hadden bezorgd en hen onbedoeld hadden beledigd, maar maakten duidelijk dat hun medewerkster zich correct had gedragen: "het is de plicht van elke beambte om mensen te informeren over wat er zou kunnen gebeuren. Soms kan het gebeuren dat je niet op de hoogte van associaties of ideeën met betrekking tot een naambent, zoals in dit geval, en het is goed om daar op te wijzen".

Ondanks alles bleven de ouders bij hun idee en veranderden ze de naam van hun zoon die officieel geregistreerd werd als Lucifer Sheldon niet. Wat vind je van hun beslissing: riskant of juist?

Advertisement