Dakloze held redt op het laatste moment het leven van een pasgeborene (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

17 Mei 2023

Dakloze held redt op het laatste moment het leven van een pasgeborene (+ VIDEO)
Advertisement

Niet elke dag ontvouwt zich op dezelfde manier en aan de ene kant is dit een goede zaak: routine kan vermoeiend en irriterend zijn. Soms staat het lot, iets "groter dan wij", in de weg en schudt de kaarten op tafel, waardoor ons leven verandert. Natuurlijk hopen we dat er iets buitengewoons zal gebeuren, maar op een positieve en niet op een negatieve manier.

Helaas heeft de protagonist van dit verhaal iets nieuws en schokkends ervaren en momenten van pure terreur meegemaakt.

via Mirror

Advertisement
Ronald Nessman/Facebook

Ronald Nessman/Facebook

Een vrouw in Hesperia, in Zuid-Californië, stond vlak naast haar auto met haar neefje in de kinderwagen. Die dag waaide het hard en in een oogwenk begon de kinderwagen met de baby erin te bewegen...

Het ging allemaal heel snel en de kinderwagen reed recht op een snelle weg in! De vrouw, de tante, die de alarmerende situatie besefte, had geprobeerd zichzelf te lanceren in de achtervolging van de kinderwagen, maar zonder succes: we kunnen haar zien in een video waarin ze wanhopig probeert om naar de kinderwagen te gaan, maar helaas, ook vanwege de sterke wind, struikelt ze en valt op de grond en herhaalt die actie opnieuw in een poging zichzelf op te trekken en valt opnieuw op haar knieën op de grond.

De kinderwagen had ondertussen terrein gewonnen en stond nu op het punt om op de weg te belanden waar de auto's onwetend met hoge snelheid voorbij bleven zoeven.

Advertisement
Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Dan, plotseling, de komst van een man, Ron Nessman, die toevallig in de buurt was: hij had net een sollicitatiegesprek afgerond voor een baan als afwasser.

Ron was al enkele jaren dakloos, sinds het pijnlijke verlies van zijn partner. Hoe dan ook, bij die gelegenheid aarzelde hij niet en rende hij achter de kinderwagen aan, die ongecontroleerd bleef rijden.

Hij kwam net op tijd: in de video kun je zien hoe de man de kinderwagen vastgrijpt en stopt net voordat deze van de stoep afrijdt en op straat belandt!

Na zijn heldendaad werd de man geïnterviewd en legde hij zijn emotionele verklaringen af.

ABC7/Youtube

"Ik had niet eens tijd om na te denken. Ik handelde gewoon: mijn lichaam bewoog instinctief. Ik denk dat ik me onbewust identificeerde met die vrouw: ik heb neefjes en nichtjes en kleine kinderen waar ik om geef, ik kon me voorstellen wat ze op dat huiveringwekkend moment voelde”, vertelde Ron.

"Ik had niet met mezelf kunnen leven als ik niets had gedaan: ik zou het mezelf nooit hebben vergeven. Ik ben gewoon blij dat ik daar op dat moment was en dat ik tijd had om dat kind te redden”, voegde hij eraan toe.

Ron, die daar toevallig was, heeft een werkelijk heldhaftige daad verricht en het lot lijkt hem te hebben willen belonen: de man kreeg nog dezelfde dag de baan waarop hij solliciteerde!

Een werkelijk ongelooflijk verhaal dat uiteindelijk alleen maar positieve implicaties had. Is jou ooit iets buitengewoons overkomen?

Advertisement