Er is een goedkope en doe-het-zelf manier om de matras grondig te reinigen: laten we eens kijken wat het is

Janine image
door Janine

23 Juli 2023

Er is een goedkope en doe-het-zelf manier om de matras grondig te reinigen: laten we eens kijken wat het is
Advertisement

Het moment van rust is fundamenteel in het leven van ieder van ons. In bed liggen tussen schone lakens en weten dat er een lange nachtrust in het verschiet ligt, is op zich al regeneratief. Maar let er altijd op dat je bed schoon is. Door het gedesinfecteerd en geparfumeerd te houden, slapen we goed en helpt het ook onze gezondheid. Het is dan ook goed om er regelmatig voor te zorgen, zodat vuil en nare geurtjes verdwijnen.

Om dit te doen, is het niet nodig om een ​​beroep te doen op grote inspanningen of op gespecialiseerde bedrijven in de sector die je veel geld zouden kosten. Je kunt het eenvoudig, snel en goedkoop zelf doen.

via Clean My Space

Advertisement
Jeffrey M. Vinocur/Wikimedia - Not The actual photo

Jeffrey M. Vinocur/Wikimedia - Not The actual photo

Je matras schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende methoden om het zelf te doen, zonder al te veel moeite, middelen en tijd te gebruiken. Het belangrijkste is om 5 veelgebruikte elementen bij de hand te hebben: zuiveringszout, zout, water, een zachte doek en een krachtige stofzuiger.

Stofzuig eerst het hele oppervlak van de matras nadat de lakens zijn verwijderd. Zo verwijder je al het overtollige vuil en opgehoopt stof. Doe dan het zuiveringszout in een zeef en strooi het op de matras. Zodra dit is gebeurd, laat je het minstens een half uur intrekken.

We weten hoe zuiveringszout een uitstekende bondgenoot is bij het schoonmaken van het huis, ook in deze omstandigheden is het nuttig om eventuele nare geurtjes te elimineren.

Advertisement
 Clean My Space/Youtube screenshot

Clean My Space/Youtube screenshot

Stofzuig na een paar minuten opnieuw om al het zuiveringszout te verwijderen. Als je vlekken opmerkt, neem dan een natte doek en bevochtig de aangetaste delen. Maak vervolgens een mengsel van water, zout en zuiveringszout verdeeld in gelijke delen (je kunt ook een paar druppels essentiële olie toevoegen voor een heerlijke geur) en verdeel het over het oppervlak, laat het nog 30 minuten inwerken. Spoel af met koud water.

Kleine en eenvoudige stappen die je, als je ze regelmatig doet, helpen je matras gezond, gedesinfecteerd en geparfumeerd te houden voor een goede en serene slaap. Heb je deze DIY-methode ooit gebruikt?

Advertisement