Al na een paar uur op haar eerste werkdag stopt ze ermee: hij had geen recht op pauze

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Al na een paar uur op haar eerste werkdag stopt ze ermee: hij had geen recht op pauze
Advertisement

Een kwestie die steeds neteliger wordt, is zeker dat wat werk betreft: het vinden van een baan, vooral een baan die bepaalde garanties biedt, is een zeer moeilijke onderneming geworden. Veel jongeren en ouderen bevinden zich praktisch met elkaar "in gevecht" om te proberen een “gunstige" plek te bemachtigen, of een positie die zekerheid en stabiliteit biedt en hen in staat stelt vreedzaam te leven.

Toch heeft dit meisje bewust haar baan opgezegd en dat deed ze in een recordtijd: ze nam ontslag na slechts één werkdag te hebben volbracht. Laten we samen de details van haar verhaal bekijken.

via Elsoldesalamanca

Advertisement

We kennen het meisje in kwestie onder haar gebruikersnaam: @croissantwoman. De pas 20-jarige vrouw besloot een video op te nemen waarin ze zichzelf filmde terwijl ze haar laatste werkervaring vertelde.

Ze lijkt stomverbaasd, verbijsterd door een realiteit die ze nooit had verwacht: ze vertelt hoe ze een fulltime baan vond in een winkel voor de functie van verkoopassistente. Een taak wat haar leuk leek en waarvoor ze ook voldoende was opgeleid: "een heel vriendelijke vrouw nam me onder haar hoede, ze leerde me veel dingen, van hoe je een kassa gebruikt tot hoe je een kassa opent en de winkel sluit, en het alarm uitzet”, onthulde het meisje.

Ze werd zich echter al snel bewust van een aantal taken die ze op zich had moeten nemen en die niet echt bij haar pasten, niet onder die omstandigheden.

Advertisement
croissant_woman/Instagram/Screenshot

croissant_woman/Instagram/Screenshot

Het meisje had weliswaar een contract dat voorzag in een salaris met het minimumloon, maar dat hinderde haar niet: "het was weliswaar weinig geld, maar het was nog steeds een baan", specificeert ze in de video die ze vervolgens op het web heeft geüpload.

Maar voor dat weinige geld werd ze gevraagd om ook andere taken uit te voeren: als "boekhoudster", goederen bestellen en ophalen, productverzendingen verzorgen en meer in het algemeen 360° voor de winkel zorgen. Maar toch, zij het nogal geïrriteerd, was ze bereid om te leren en zich aan die voorwaarden te onderwerpen. Totdat ze de laatste "richtlijn" kreeg die strikt opgevolgd moest worden.

"Er was geen pauze: ik had, net als al mijn collega's, 8 uur achter elkaar moeten werken zonder recht te hebben om even te stoppen!”, vertelde het meisje uiteindelijk. Deze specifieke voorwaarde, gecombineerd met een nogal "mager" salaris en niet in overeenstemming met haar verantwoordelijkheden, bracht haar tot de beslissing om ontslag te nemen.

De 20-jarige kan bogen op bijna 2 miljoen volgers op sociale media en misschien heeft een alternatief en "gemakkelijker" inkomensperspectief haar plotselinge beslissing beïnvloed. Wat denk jij ervan? Vind je dat ze er goed aan deed om die baan op te geven?

Advertisement