Ze creëert inhoud voor volwassenen op internet, wordt ontslagen in het attractiepark waar ze werkt: "We zijn een plek voor gezinnen"

Janine image
door Janine

21 Januari 2023

Ze creëert inhoud voor volwassenen op internet, wordt ontslagen in het attractiepark waar ze werkt: "We zijn een plek voor gezinnen"
Advertisement

Werken is een recht, maar ook een plicht, van elke burger: zonder baan is het niet mogelijk om elke dag in het levensonderhoud te voorzien en het gezin te onderhouden, daarom zou de staat iedereen, naar eigen keuze en naar zijn mogelijkheden, volledige werkgelegenheid moeten garanderen. Helaas lijkt het echter nog steeds een utopie om vrij te zijn om een ​​baan te kiezen op basis van je ware aanleg en in de huidige maatschappij is het al heel wat als je de eindjes aan elkaar kunt knopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen in hun vrije tijd alternatieve activiteiten beginnen uit te voeren. Ook de hoofdpersoon van dit verhaal is haar vrije uren gaan gebruiken om wat extra geld te verdienen, maar haar werkgevers waren niet zo blij met haar "nieuwe activiteit”.

via Corriere del Veneto

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Ilaria Rimoldi is een 25-jarige die, net als veel andere vrouwen, heeft besloten een account te openen op de website Onlyfans om haar inkomsten aan te vullen. De bekende website voor volwassenen bevat talloze accounts van mensen die, net als Ilaria, geld proberen te verdienen door maandelijkse abonnementen te verkopen waarmee gebruikers hun gewaagde inhoud kunnen bekijken. Natuurlijk plaatste Ilaria haar inhoud in haar vrije tijd, niet denkend dat het bedrijf waarvoor ze werkte er iets over te zeggen zou hebben. De jonge vrouw had twee seizoenen gewerkt in een zeer bekend pretpark in Castelnuovo del Garda, in Italië, zonder aanvankelijk klachten te krijgen over haar nevenactiviteit. Blijkbaar heeft de jonge vrouw echter populariteit gekregen door haar foto's online te delen en sommige bezoekers moeten haar hebben herkend.

Hoewel iedereen vrij zou moeten zijn om in zijn vrije tijd te doen wat hij wil, uiteraard altijd binnen de grenzen van de wet, was dat niet het geval voor Ilaria: het pretpark vond het namelijk nodig om haar te ontslaan.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

"Het bericht deed de ronde, het gebeurde dat sommige bezoekers me herkenden. En deze zomer werd ik bij de directeur van het pretpark en het hoofd personeel geroepen”, aldus de jonge vrouw. Bij deze gelegenheid zou haar erop zijn gewezen dat het pretpark een "gezinsvoorziening" was. De jonge vrouw zei dat ze in de eerste maand 600 euro verdiende, terwijl haar maandelijkse inkomen later opliep tot 5.000 euro. Geconfronteerd met het ontslag eiste de vrouw haar vrijheid om in haar vrije tijd te doen wat ze het beste acht, en stelde het bedrijf ook voor haar salaris te verhogen, zodat ze hetzelfde bedrag kon verdienen dat haar tweede baan haar garandeerde, maar het verzoek werd afgewezen. De reactie van het pretpark liet niet lang op zich wachten:

"Er zijn uitspraken die de disciplinaire procedure legitimeren tegen de werknemer die zich in zijn vrije tijd bezighoudt met gedrag dat het imago van het bedrijf negatief beïnvloedt. Dit betekent niet dat de persoon zijn lichaam niet naar eigen goeddunken kan gebruiken. Maar hij moet altijd voor ogen houden dat zijn privé-activiteiten nooit, zelfs niet indirect, in verband mogen worden gebracht met het bedrijf waarmee hij samenwerkt. Evenmin mogen ze de fiduciaire relatie tussen werkgever en werknemer in gevaar brengen".

Wat vind je van het verhaal?

Advertisement