"Een collega vroeg me om mijn vakantie op te geven om haar met haar kinderen op vakantie te laten gaan: ik weigerde"

Janine image
door Janine

01 Mei 2023

"Een collega vroeg me om mijn vakantie op te geven om haar met haar kinderen op vakantie te laten gaan: ik weigerde"
Advertisement

Denk je dat ze haar tevreden Werken is belangrijk en ieder van ons heeft het nodig om vooruit te komen, maar werk is niet alles in het leven en mensen hebben soms ook behoefte om de stekker eruit te halen en momenten van rust te nemen. Dus begin je een vakantie te plannen of naar je familie te gaan als je ver van hen woont, om wat kracht op te doen en je hoofd leeg te maken van de vele dagelijkse taken. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo'n moment heeft, is het nodig, vooral op grote kantoren, om ons zo goed mogelijk te organiseren zodat niemand buiten de boot valt.

Dat is precies wat de hoofdpersoon van dit verhaal deed, jammer dat ze, ondanks de tijdige aankondiging, toch problemen had met haar vrije dagen. We leggen het je wat beter uit.

via Indipendent

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Evie is een jonge werkneemster die voor haar werk bij haar familie vandaan is verhuisd. Na een jaar van huis weg te zijn geweest, voelde het meisje de behoefte om terug te gaan naar haar ouders en daar een tijdje te blijven en omringd te worden door de genegenheid van haar familie. Omdat ze alles zo soepel mogelijk wilde plannen, vroeg Evie maanden van tevoren haar vakantie aan en begon ze plannen te maken om te vertrekken. Helaas kreeg de jonge vrouw een week voordat ze haar vlucht had, te maken met een ongemakkelijk verzoek.

"Ik werd naar het kantoor van mijn baas geroepen, die me plotseling vroeg om mijn vrije week op te geven om het aan een collega van mij te geven - zei Evie - De reden? Ze wilde haar kinderen meenemen naar Disney World tijdens de week dat ik er niet zou zijn. Ik wees erop dat ik ervoor had gezorgd om die dagen maanden van tevoren aan te vragen, juist om dergelijke situaties te voorkomen en ik weigerde categorisch - vervolgde ze - Op dat moment zei mijn baas dat ik het zelf aan mijn collega moest meedelen".

Zonder er al te veel over na te denken, keerde onze hoofdrolspeler terug naar werkplek en sprak met Karen.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Tot dat moment was er nooit wrijving tussen hen geweest en was de relatie altijd goed verlopen, maar dit bracht het in gevaar. "Toen ik nee zei, vatte ze het heel slecht op - zei de jonge werkneemster - ze noemde me egoïstisch, ze vertelde me dat ik onjuist was en dat ik haar verzoek niet begreep, alleen omdat ik geen kinderen had. Ik vind van niet, ik vind gewoon dat het juist is om ieders plannen te respecteren, zonder op het laatste moment om iets anders te vragen."

Velen hebben positief gereageerd op haar keuze en weigering. Ook veel ouders waren het met haar eens en veroordeelden haar collega voor de ongepastheid en omdat ze haar plotseling had gevraagd om iets te veranderen dat ze al maandenlang had vaststaan, ondanks dat ze het wist. In het leven en op het werk moet men altijd anderen respecteren en rekening houden met de behoeften van anderen, zonder te denken dat de eigen behoeften ongetwijfeld meer waard en belangrijker zijn.

Hoe zou jij gehandeld hebben in haar plaats?

Advertisement