Lukt het jou om het getal 885 in slechts tien seconden te vinden? De observatietest die je gezichtsvermogen uitdaagt

Janine image
door Janine

05 Augustus 2023

Lukt het jou om het getal 885 in slechts tien seconden te vinden? De observatietest die je gezichtsvermogen uitdaagt
Advertisement

Visuele spelletjes zijn leuk, simpel of niet, maar vooral nuttig. Ze stellen ons in staat onze aandacht te verscherpen en het beste te halen uit de concentratiemomenten die ieder van ons heeft. In staat zijn om een ​​nummer, een letter of een ander object te identificeren op een afbeelding waarvan er vele allemaal hetzelfde zijn, is het niet zo vanzelfsprekend dat het zomaar een spelletje is. Integendeel, om erin te slagen, is het belangrijk om jezelf constant te blijven trainen en jezelf van tijd tot tijd uit te dagen.

In de visuele test die we in dit artikel voorstellen, is er bijvoorbeeld een getal dat anders is dan de andere. Een indringer die je in slechts tien seconden moet proberen te identificeren, denk je dat je het kunt? Waarom niet! Concentreer je, let op en… het aftellen begint.

Advertisement

Lukt het je om het getal 885 in slechts tien seconden te vinden?

Lukt het je om het getal 885 in slechts tien seconden te vinden?

Visuele quizzen zoals deze zijn eenvoudig, zeker, maar erg leuk, en een geweldig tijdverdrijf wanneer je de behoefte voelt om een ​​paar minuten vrij te maken om je geest te regenereren en "tot rust te brengen". Het lijdt geen twijfel dat, hoewel ze niet ingewikkeld zijn, deze observatiespellen veel concentratie vereisen. Cijfers, letters of elk ander onderwerp dat in het beeld wordt herhaald, hebben de functie om het oog af te leiden, te vermoeien, waardoor het moeilijker wordt om de indringer te identificeren.

Reden waarom de aandacht moet worden geïntensiveerd en je weg moet blijven van bronnen van afleiding, als je de oplossing voor het optische raadsel in de kortst mogelijke tijd wilt vinden. In dit geval hebben we maar 10 seconden om de enige verborgen 885 te vinden tussen de vele 835’s. Wie is de snelste?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Raadsels hebben een lange geschiedenis achter de rug. Het lijken eenvoudige "strand"-tijdverdrijven, maar in werkelijkheid zijn ze dat helemaal niet. Sinds het begin van de twintigste eeuw worden ze in feite in veel sectoren gebruikt, zowel voor de evaluatie van cognitieve vaardigheden als voor het optimaliseren van wetenschappelijk onderzoek. Er zijn veel soortgelijke redeneertesten gemaakt, vooral om mensen te testen die bepaalde en delicate beroepen zouden moeten uitoefenen, zoals vliegtuigpiloten. Beroepen waarin de aandacht maximaal moet zijn en je geen fouten mag maken.

In de loop der jaren zijn ze ook een goede methode geworden die door bedrijven wordt gebruikt om kandidaten te screenen in de fase van het zoeken naar personeel. Maar genoeg gekletst, laten we teruggaan naar ons specifieke visuele spel.

Ons doel is om het nummer 885 in slechts 10 seconden te kunnen vinden, laten we ons daarom niet afleiden, maar ons concentreren en "op jacht gaan".

We staan ​​op het punt de oplossing voor de visuele test te onthullen...

We staan ​​op het punt de oplossing voor de visuele test te onthullen...

De protagonist van onze visuele quiz, oftewel het andere getal dan de anderen, is natuurlijk niet meteen te zien, maar hij is er wel. Tel tien regels en richt je blik op de voorlaatste. Ben je er? Goed. Onze indringer, 885 bevindt zich daar, tiende van rechts.

Als je het meteen had opgemerkt, complimenten met het uitstekende zicht. Als je het in plaats daarvan niet had gevonden, geef dan niet op. Er zullen meer van dit soort visuele tests zijn en het zal de juiste gelegenheid zijn om jezelf opnieuw te testen, te oefenen en sneller te worden dan alle anderen.

Dus tot ziens in het volgende observatiespel!

Advertisement