Probeer deze visuele uitdaging in de kortst mogelijke tijd op te lossen: alleen de best getrainde mensen kunnen het

Janine image
door Janine

03 Augustus 2023

Probeer deze visuele uitdaging in de kortst mogelijke tijd op te lossen: alleen de best getrainde mensen kunnen het
Advertisement

Hoe goed was jij in wiskunde toen je op school zat? We zijn ons er terdege van bewust dat het niet bepaald een van de meest populaire vakken is en dat niet iedereen goed kan rekenen, vooral de meer gecompliceerde sommen. Toch zijn we ons er evenzeer van bewust dat wiskunde nuttig is op elk gebied van ons leven, min of meer technisch in deze zin. De eindjes aan elkaar knopen is essentieel om dagelijks vooruit te komen, vooral als je geen stratosferisch maandelijks inkomen hebt.

Dan wordt het dus noodzakelijk om onze rekenvaardigheden getraind te houden, en hierin kunnen wiskundige puzzels erg nuttig voor ons zijn.

Wat we bij deze gelegenheid voorstellen, is nogal ingewikkeld, maar we zijn er zeker van dat je er met de juiste concentratie in korte tijd uit zult komen. Wij leggen je uit wat je moet doen.

Pixabay

Pixabay

De afbeelding die we zojuist hebben gezien, toont ons vier regels die evenveel sommen bevatten om te begrijpen en op te lossen. Logische tests zijn al een paar jaar erg populair en zijn functioneel voor vermaak dat ook nog eens leerzaam is. Er elke dag een aantal ervan maken is een erg leuke manier om onze hersenen niet voortijdig te laten verouderen. Vaak zijn we bezig met onze dagelijkse verplichtingen, herhalen we dezelfde dingen keer op keer en lopen we het risico niet de juiste sprint aan het brein te geven, maar met deze gemakkelijke spellen kunnen we het dat duwtje geven die we nodig hebben.

Kracht en moed dus. Laten we ons niet laten afschrikken door wat lijkt op een wiskundige puzzel die te ingewikkeld is om op te lossen en laten we aan de slag gaan.

Fruit vervangt hier natuurlijk getallen. Hun som leidt tot resultaten die al zijn gemaakt en geschreven, maar er ontbreekt er een, de laatste. Dit is precies wat je zult moeten proberen om jezelf te identificeren, je te concentreren en alle andere afleidingen een paar minuten opzij te zetten.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het oplossen van een kwestie als deze is niet eenvoudig: je hebt aandacht, concentratie en mentale rekenvaardigheid nodig. Als je wilt, kun je natuurlijk ook pen en papier gebruiken. Als je op dit moment al het antwoord hebt weten te geven, gefeliciteerd, je hebt een uitstekend wiskundig vermogen. As het je daarentegen nog steeds niet duidelijk is waar de vruchten mee overeenkomen, helpen wij je een handje.

Laten we beginnen bij de eerste rekenregel. Het is de eenvoudigste en meest directe om op te lossen. We hebben twee aardbeien en het resultaat van hun som is 12, daarom moet hun waarde noodzakelijkerwijs hetzelfde zijn. De aardbei komt overeen met een 6, dat is duidelijk.

Pixabay

Pixabay

We gaan naar de tweede rij. We vinden weer de aardbei die, opgeteld bij de banaan, gelijk is aan 9. Wat is de waarde van de banaan als die van de aardbei 6 is? Het antwoord is noodzakelijkerwijs 3. Nu hebben we al twee cijfers, alleen de waarde van de ananas ontbreekt. Dezelfde redenering geldt ook voor deze tropische vrucht.

Nadat we hebben vastgesteld dat de waarde van de banaan 3 is en dat toegevoegd aan de ananas 11 geeft, zal de laatste vrucht die moet worden ontcijferd daarom overeenkomen met 8. Op dit punt hoeven we alleen maar de ananas en de aardbei toe te voegen, waarvan we de waarde al kennen en we hebben het eindresultaat. De vierde som zal resulteren in 14, oftewel 6 + 8.

Een logische test die zeker niet eenvoudig is, maar het belangrijkste is om je te concentreren. Als het eerste cijfer gevonden is, volgt de rest vanzelf. En als je deze leuke wiskundige puzzel leuk vond, kijk dan uit naar de volgende om jezelf opnieuw uit te dagen, en misschien ook je vrienden en familie.

Advertisement