Hoeveel vierkanten tel jij? Ga verder dan de schijn... er zijn er veel meer dan je denkt

Janine image
door Janine

03 Augustus 2023

Hoeveel vierkanten tel jij? Ga verder dan de schijn... er zijn er veel meer dan je denkt
Advertisement

Klaar om jezelf te testen in een nieuwe en leuke uitdaging die je observatievermogen op de proef stelt? Is het antwoord ja, dan beginnen we direct. We weten al hoe belangrijk visuele en logische tests zijn om ons brein getraind te houden, en het doen van verschillende tests betekent het voeden van ons intellectuele welzijn. Dan kunnen puzzels als deze en logische tests echt iets voor ons zijn.

In dit specifieke concentratiespel hebben we maar één doel: uitzoeken hoeveel vakjes er in de afbeelding verborgen zijn. Wacht even! Antwoord niet overhaast en zonder eerst diep adem te halen. Sommige zijn goed zichtbaar, maar andere, opgelet, zijn perfect gecamoufleerd. Om het nog leuker te maken, vragen we je om jezelf te timen. Wie het snelst is, zal de winnaar zijn.

Advertisement

Hoeveel vierkanten zijn er in de afbeelding?

Hoeveel vierkanten zijn er in de afbeelding?

Hoe ingewikkeld lijken visuele quizzen ons soms. Ze lijken geen oplossing te hebben, of misschien een gemakkelijkere dan het lijkt, of zelfs een moeilijkere. Maar het mooie van deze observatiespellen is juist dit: het is niet duidelijk wat de oplossing is, maar door te blijven zoeken doen we niets anders dan ons brein getraind houden.

In dit geval, zeiden we al, moeten we ons concentreren op het aantal vierkanten in de afbeelding. Hoeveel zullen er zijn? Een tip: stop niet bij de eerste indruk. Sommige van deze figuren camoufleren zich goed waardoor we denken dat ze niet meetellen voor het totaal. We geven je nog een paar momenten voordat we tot de oplossing komen.

Advertisement

Hoe lang duurt het om de visuele puzzel op te lossen... laten we eens kijken...

Hoe lang duurt het om de visuele puzzel op te lossen... laten we eens kijken...

Per A.J. Andersson/Wikimedia

De zoektocht naar deze sluwe verborgen vierkanten gaat door, terwijl ons intellect actief en fris blijft. Het maken van dit soort logische tests is een tijdverdrijf dat helemaal niet voor de hand ligt. Terwijl je plezier hebt en, laten we eerlijk zijn, iets doet dat niet al te veeleisend is, lukt het je ook om iets belangrijks voort te zetten.

Ons intelligentiequotiënt heeft dergelijke puzzels hard nodig, zonder dat zouden we vastzitten in onze dagelijkse routine en zouden we het risico lopen, behalve natuurlijk de hobby's van iedereen, om vroeg oud te worden wat onze mentale leeftijd betreft. Spelletjes als deze hebben een heel specifieke functie en stimuleren onze scherpzinnigheid behoorlijk.

Ben je tot de oplossing gekomen? Hoeveel vierkanten heb je gevonden? Schrijf het nummer zowel in de hoofd als op een stuk papier op en laten we samen het resultaat ontdekken.

Hieronder onthullen we de oplossing voor de visuele test.

Hieronder onthullen we de oplossing voor de visuele test.

Hier is ‘ie dan! Elke kleur in de afbeelding geeft een van de aanwezige vierkanten aan. Het zijn er in totaal 10 en ze kruisen elkaar op zo'n manier dat het oog in de war raakt, maar niet dat van de meest oplettende mensen.

Als je je concentreert op het zien van elke verschillende kleur, realiseer je je hoe de vierkanten in elkaar passen, hoewel we er vrij zeker van zijn dat je arendsoog je niet in de steek heeft gelaten en je ze allemaal hebt gezien.

Advertisement