De afbeelding verbergt 19 wezens: weet je ze allemaal te zien voordat je bij de oplossing komt?

Janine image
door Janine

06 Augustus 2023

De afbeelding verbergt 19 wezens: weet je ze allemaal te zien voordat je bij de oplossing komt?
Advertisement

Wat is een optische illusie? We hebben er al heel vaak van gehoord, zeker, en we hebben er ook veel van gezien, maar wat is de juiste definitie van dit visuele spel? De illusie is een beeld dat ons oog bedriegt, het ertoe brengt iets anders waar te nemen dan waar het werkelijk naar kijkt en het in de war brengt. Alleen de meest oplettende blik is in staat om wat hij ziet concreet te ontcijferen en correct te lezen.

De afbeelding die we je in dit artikel willen bieden is een prachtige bosfoto. Een tekening van een vos met zijn voorpoten leunend tegen de stam van een boom en kijkend naar de andere. Maar wees voorzichtig, want het verbergt 19 wezens, allemaal goed verborgen tussen de details en die gevonden moeten worden. Wie slaagt in deze moeilijke puzzel heeft echte adelaarsogen. Laten we beginnen!

De afbeelding verbergt 19 wezens: zie je ze allemaal?

De afbeelding verbergt 19 wezens: zie je ze allemaal?

Springfield Museums

De afbeelding dateert uit 1872, het jaar waarin Currier & Ives het hebben gemaakt. Zeer beroemd om zijn verborgen eigenaardigheid, reisde de "Perplexed Fox" letterlijk de wereld rond, totdat hij werd verkozen tot een van de beste optische illusies ooit gemaakt. De idyllische, bosrijke en ogenschijnlijk zeer eenvoudige omgeving verbergt veel meer.

Het is niet genoeg om naar de vos en de vegetatie eromheen te kijken om te zeggen dat je de essentie van het beeld hebt vastgelegd. In feite zijn er 19 andere wezens in verborgen: dieren en menselijke gezichten die het oog bedriegen en zich alleen laten zien aan degenen die goed observeren. Een visuele test van groot formaat waarmee het een plezier is om jezelf te testen.

We hoeven dus alleen maar de talrijke aanwezigheden te observeren en te vinden!

Advertisement

Een optische illusie die al eeuwen wordt doorgegeven...

Een optische illusie die al eeuwen wordt doorgegeven...

Dreembox/Wikimedia

In zo'n afbeelding, zo'n optische illusie kan het oog zich niet alleen richten op de figuren die op het eerste gezicht verschijnen, integendeel. Onze aandacht moet uitgaan naar de nuances, kleuren, vormen, contouren en alles wat zich kan verbergen. In dit geval spelen de bomen een fundamentele rol en tussen stammen en gebladerte laten ze de 19 wezens zich perfect camoufleren.

Maar visuele spelletjes zijn nuttig om het brein te trainen, juist omdat je jezelf moet forceren en je gezichtsvermogen moet scherpen. Dan begin je een glimp op te vangen en de puzzel nadert het einde.

Ben je klaar om erachter te komen waar elk van de wezens zich verstopt? Als je jezelf nog een kans wilt geven om het zelf te onderzoeken voordat je de oplossing leest, is het tijd om terug te gaan naar de eerste afbeelding.

De rode cirkels geven de oplossing voor de optische illusie aan...

De rode cirkels geven de oplossing voor de optische illusie aan...

Springfield Museums

Als het je is gelukt om tot het eindresultaat te komen zonder zelfs maar een kijkje te nemen op deze laatste foto, dan ben je echt een uitstekende waarnemer en verdien je onze complimenten. Als je daarentegen iets hebt gemist en je hebt niet alle verborgen stukjes in deze visuele quiz geïdentificeerd, dan helpen we je. De rode cirkels in de afbeelding geven de wezens aan die erin verborgen zijn.

We zien 7 dieren en maar liefst 12 menselijke gezichten tevoorschijn komen uit de gaten van bomen en aarde. De eerste zijn duidelijk de vos, de hoofdfiguur van de scène, dan een wild zwijn dat onder het paard uit het struikgewas gluurt. Iets verder naar beneden, aan de voet van de boom links, zien we een opgerold lammetje, en erboven drie vogels. De rest van de cirkels geven menselijke gezichten aan die worden omlijnd door stammen, takken, bladeren en aarde.

Een bijna perfecte optische illusie, die zelfs de meest oplettende waarnemer in de fout kan laten gaan. Hoeveel van de 19 wezens heb je kunnen vinden?

Advertisement