3 goede redenen om je schoenen uit te doen voordat je het huis binnenloopt: een gezonde en nuttige gewoonte - BekijkDezeVideo.nl
x
3 goede redenen om je schoenen uit te…
Voor de kinderen zorgen is vermoeiender dan buitenshuis werken, dat bevestigt een onderzoek Wat zou het salaris van een voltijd moeder moeten zijn?

3 goede redenen om je schoenen uit te doen voordat je het huis binnenloopt: een gezonde en nuttige gewoonte

05 Februari 2019 • Door Janine
7.895
Advertisement

Verschillende internationale culturen hebben een zeer interessante ongeschreven regel: voordat je het huis in gaat, trek je je schoenen uit. Op zichzelf lijkt het iets banaals, maar achter deze keuze zijn er redenen van hygiëne, goede opvoeding en ontspanning.

Natuurlijk is iedereen vrij om te doen wat hij wil in zijn eigen huis, maar niet als hij te gast is in het huis van anderen. Maar waarom zoveel haat tegen schoenen? Omdat er minstens 3 goede redenen zijn om ze niet in huis te dragen.

via: greenme.it

1. De strijd tegen vuil

foto: pexels.com

Een onderzoek van de Universiteit van Arizona heeft geschat dat we buitenshuis meer dan 400 duizend bacteriën verzamelen, inclusief ziekteverwekkers die meningitis, diarree, longontsteking, wondinfecties enzovoort kunnen veroorzaken: met schoenen kunnen we ook giftige stoffen zoals de residuen van herbiciden mee in huis nemen.

Dit alles komt terecht op de vloer, dezelfde vloer waarop we - misschien - liggen om een film te zien, waarop we zitten om te lezen of waar we de kinderen laten spelen. Kortom, de keuze is aan jou of je schone of vuile vloeren wilt hebben.

2. Alles in het teken van ontspanning

foto: pixabay.com

Na een lange dag heen en weer rennen, zijn de voeten een van de meest gestresste delen van het lichaam. Om deze reden kunnen we niet wachten om onze schoenen uit te doen als we het huis binnenkomen. Als je dat zodra je over de drempel stapt meteen doet, heb je enorme voordelen, zowel vanuit een emotioneel oogpunt (het uitdoen van de schoenen zodra je thuiskomt is als het weggooien van alle problemen van de dag) en vanuit fysiek oogpunt: volgens sommige onderzoeken, helpt het lopen op blote voeten platvoeten voorkomen en herstelt de natuurlijke rondingen.

Bovendien helpt het zonder schoenen lopen om de spieren in onze voeten actief te houden die, terwijl ze in schoenen zitten, niet worden gestimuleerd.

Advertisement

3. Respect voor anderen

foto: pixabay.com

Hoe vaak ergeren de buren zich aan je als je met schoenen aan in huis loopt? En hoe vaak ben jij het slachtoffer van deze overlast? Welnu, de oplossing is binnen handbereik: doe je schoenen uit voordat je de drempel van je huis bent overgestoken. Dit zal niet alleen jouw sociale leven met andere flatbewoners verbeteren, maar je zult ook slijtage tegengaan: parket en hout worden bijvoorbeeld sterk beïnvloed door de achteruitgang veroorzaakt door de hakken. Kortom, ook in dit geval is het beter om zonder schoenen door het huis te lopen.

Je schoenen uittrekken voordat je het huis in loopt moet iets natuurlijks zijn, maar zo niet, dan is er nog genoeg tijd om er iets aan te doen, begin er VANDAAG mee!

Tags: NuttigHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt