Alleen een genie kan de logische puzzel op de foto oplossen en het ontbrekende getal vinden

Janine image
door Janine

06 Augustus 2023

Alleen een genie kan de logische puzzel op de foto oplossen en het ontbrekende getal vinden
Advertisement

Naar school gaan betekent niet alleen nieuwe begrippen leren, maar ervoor zorgen dat die begrippen zo veel in ons dagelijks leven kunnen binnendringen dat ze nuttig kunnen zijn op elk gebied van ons bestaan. Geesteswetenschappen helpen ons beter te denken, goed te spreken en onze ideeën zo goed mogelijk te verwoorden, zodat ze door anderen begrepen worden. Wetenschappelijke vakken, zoals wiskunde, hebben echter de functie om onze hersenen te trainen en actief te houden voor concentratie, aandacht en redeneren.

Daarom is de gevreesde wiskunde met zijn berekeningen, bewerkingen enzovoort, fundamenteel is in het leven van ieder van ons. Het is natuurlijk waar dat sommige bewerkingen erg ingewikkeld zijn om te begrijpen en op te lossen, net zoals degene die we in dit artikel voorstellen.

Hier moet je goed zijn in het identificeren van de logische puzzel die achter deze sommen schuilgaat, en proberen zo snel mogelijk het ontbrekende getal te vinden. Als je klaar bent, kun je beginnen.

Advertisement

Zoek het ontbrekende getal in de wiskundige puzzel

Zoek het ontbrekende getal in de wiskundige puzzel

Er zijn veel logische tests op internet: sommige zijn eenvoudig, andere minder, maar ze hebben allemaal tot doel ons te helpen ons intellect actief en pittig te houden.

De uitdaging die we voorstellen, is bijvoorbeeld heel eenvoudig om te doen. Zoek het ontbrekende nummer. Er zijn drie zichtbare sommen, waarvan er twee een resultaat opleveren, de derde niet. Het vinden van dat nummer is ons doel, maar let op, want er is een nog grotere puzzel om op te lossen om het te bereiken. Welke?

Denk goed na voordat je verder gaat. In de volgende afbeelding laten we zien wat het resultaat is van de optelsom 1+3, maar we vertellen je nog niet hoe je het kunt vinden. Stel jezelf op de proef en los de wiskundige puzzel op.

Advertisement

In de volgende afbeelding onthullen we het ontbrekende resultaat, maar niet het mysterie erachter...

In de volgende afbeelding onthullen we het ontbrekende resultaat, maar niet het mysterie erachter...

In de afbeeldingen zien we dat 3+4 gelijk is aan 19, 5+6 gelijk is aan 41 en dat 1+3 gelijk is aan 10, maar hoe kan dit? Als dit de vraag is die je jezelf stelt bij het maken van de wiskundige quiz, dan heb je helemaal gelijk. We zeiden echter dat er in deze formules een raadsel verborgen zit, goed verborgen en niet gemakkelijk, maar degenen met een goed getrainde geest zullen er geen moeite mee hebben het te begrijpen. Is het je gelukt?

Als het antwoord nee is en je het opnieuw wilt proberen, ga dan niet verder, want het hele wiskundige spel wordt onthuld in de volgende afbeelding.

Hier is de oplossing van het raadsel!

Hier is de oplossing van het raadsel!

En hier komen we bij het eindresultaat. Om de drie sommen te verkrijgen - 19, 41, 10 - was het nodig om een ​​bewerking toe te voegen aan de reeds zichtbare. De oplossing voor de wiskundige test was om te kunnen begrijpen dat het tweede getal van de som moest worden vermenigvuldigd. Als je dat gedaan had, kon je doorgaan met de som tussen dat resultaat en het eerste getal, en zo komen bij het laatste cijfer en 10.

Als je het hebt weten op te lossen, moeten we je complimenteren. Je bent bewonderenswaardig en je wiskundige vaardigheden zijn benijdenswaardig. Voor degenen die het niet hebben gehaald, geen probleem, bij de volgende test zul je zeker beter getraind en klaar zijn om het op te lossen. Mis het niet!

Advertisement