Heb je een goed observatievermogen? Zoek de hond verborgen in de afbeelding

Janine image
door Janine

08 Augustus 2023

Heb je een goed observatievermogen? Zoek de hond verborgen in de afbeelding
Advertisement

Als je voor het eerst naar een afbeelding kijkt, probeer je de betekenis ervan volledig te vatten. Je merkt niet meteen alle details, nuances en eigenaardigheden die erin zitten. Optische illusies spelen in op dit aspect en proberen met hun compositie het menselijk oog en de menselijke geest zoveel mogelijk te verwarren. Optische spelletjes zijn vooral mooi omdat je een paar seconden de tijd moet nemen, je moet concentreren en analyseren voordat je ze kunt begrijpen.

Jezelf testen met optische illusies is daarom een ​​uitstekend tijdverdrijf wanneer je een pauze hebt, op vakantie of in een andere ontspannende situatie. Het oplossen van een visuele test of logisch spel is niet alleen functioneel om te proberen, maar ook om je geest actief te houden.

In dit artikel willen we je een foto laten zien, een afbeelding waarbinnen een hert lijkt te springen in een bosrijke context. Maar dat is niet zo. Er verbergt zich ook een ander dier, een hond, en dat is wat je in slechts 15 seconden moet vinden. Drie, twee, een... start!

Zoek de hond die op de foto verstopt zit en los de optische illusie op

Zoek de hond die op de foto verstopt zit en los de optische illusie op

7foxysantiques/Ebay

Observatiespellen zijn erg interessant en leuk, niet alleen omdat ze ons in staat stellen onze geest te trainen, maar ook omdat we het leuk vinden om onze vrienden, onze familieleden en vooral onszelf uit te dagen. Het oplossen van een raadsel van illusie stelt onze aandacht en vooral onze observatiegeest op de proef.

In het geval van het hert verbergt een optische illusie een andere verborgen figuur voor onze blik. We weten niet waar het is, maar het is er en we moeten het vinden. Lukt het jou in 15 seconden? Ben je al begonnen? Haast je want de tijd dringt.

Advertisement

Nog een paar seconden voordat we bij de oplossing komen...

Nog een paar seconden voordat we bij de oplossing komen...

Pixabay

De seconden tikken weg, lijkt de resolutie van de visuele test steeds verder weg? Haast je niet. Haal diep adem en begin je aandacht te vestigen op de details van de foto.

Een tak, een steen, een kleurschakering, elk ander detail dat in deze vrij oude afbeelding aanwezig is, is belangrijk om tot de oplossing te komen. Denk niet dat er iets is dat kan worden overgeslagen: elk stukje vormt de visuele puzzel die we zien en kan je helpen je doel te bereiken.

De tijd is om! Is het gelukt? Waar is de hond?

Ja, het was daar verborgen, had je het gezien?

Ja, het was daar verborgen, had je het gezien?

7foxysantiques/Ebay

Een sereen springend hert: wat een prachtig beeld. Maar hij is niet alleen. Om hem gezelschap te houden is er ook een hond die kleiner is dan hij, verstopt ja, maar niet onzichtbaar voor een oplettend oog. Het verborgen dier staat net onder de hoofdpersoon van de afbeelding en voert min of meer dezelfde actie uit. Het lijkt alsof hij zijn voorpoten gestrekt heeft in een sprong.

Wees eerlijk: heb je het gezien, en binnen de vastgestelde tijd?

Advertisement