Luchtvaartpiloot doet een zeer eigenaardige mededeling aan zijn passagiers om "ze tot de orde te roepen”

Janine image
door Janine

11 Augustus 2023

Luchtvaartpiloot doet een zeer eigenaardige mededeling aan zijn passagiers om "ze tot de orde te roepen”
Advertisement

Reizen is voor sommige mensen misschien vanzelfsprekend en aan de orde van de dag. Voor anderen zijn dit echter zeldzame en belangrijke gebeurtenissen die bijvoorbeeld een lang geplande vakantiereis vertegenwoordigen of misschien een bezoek aan een ver familielid.

Wat de reden of frequentie waarmee je reist ook is, het is essentieel om één fundamentele regel te onthouden: beleefdheid. Om mensen eraan te willen herinneren, in het verhaal dat we je gaan vertellen, was een piloot van een vliegtuig, gefrustreerd door het gedrag waarvan hij al een tijdje met verbijstering getuige was. Laten we eens kijken wat hem zo ver heeft gedreven.

via Instagram

Advertisement
M.V. Jantzen/Flickr - Not the actual photo

M.V. Jantzen/Flickr - Not the actual photo

We kennen de identiteit van de gezagvoerder niet: we kunnen zijn stem alleen horen als hij op de radio spreekt met de bedoeling een "toespraak" te houden voor de passagiers in de cabine, omdat de hele gebeurtenis op video is opgenomen door de komiek Anna Leah Maltezos.

"Luistert u naar me, dit is de gezagvoerder die tot u spreekt, en hoewel ik het u niet zou moeten vertellen, voel ik me genoodzaakt een paar dingen te verduidelijken: probeer aardig te zijn tegen anderen, berg je spullen op zodat niemand ze in de weg staat en aan iedereen die zijn mobiele telefoon gebruikt om video's te kijken of naar luide muziek te luisteren... zet alstublieft uw koptelefoon op! Niemand wil naar uw zaken luisteren, dus heb respect voor anderen!", begon de piloot van American Airlines ongeduldig.

Maar dat was nog niet alles, zijn toespraak strekte zich in feite ook uit om de hele bemanning te ondersteunen en zijn woorden waren erg hard.

Advertisement
Freepik - Not the actual photo

Freepik - Not the actual photo

Dus terwijl de passagiers nog druk bezig waren om aan boord te gaan en hun handbagage te regelen, vervolgde de man zijn boodschap: "wat betreft de bemanning, de stewardessen, weet dat u zult moeten luisteren naar wat zij te zeggen hebben aangezien zij mijn wil op deze vlucht vertegenwoordigen en mijn wil is wat telt, zolang ik het bevel voer: behandel hen beleefd en wees onder geen enkele omstandigheid onbeschoft".

Tot slot wilde hij in zijn toespraak nog een laatste verduidelijking geven: "jij die op de middelste stoelen zit, weet dat je beide armleuningen kunt gebruiken, dit is mijn geschenk aan jou". De hele toespraak werd aan het begin van elke vlucht herhaald en zijn woorden gingen uiteindelijk viraal op internet.

Veel gebruikers stonden sterk achter de openhartige handelwijze van de piloot en complimenteerden hem met de moed om zijn zegje te doen. "Als wat deze man zei je op de een of andere manier stoorde, betekent dit dat jij een van die mensen bent die problemen veroorzaakt tijdens de vlucht", merkte iemand op. Wat denk jij ervan?

Advertisement