Man maakt ruzie met zijn vrouw: “We kunnen onze dochter niet dwingen tijd door te brengen met wie jij wilt”

Janine image
door Janine

14 Mei 2024

Man maakt ruzie met zijn vrouw
Advertisement

De familie is ongetwijfeld een van de sterkste banden die we tijdens ons leven vormen, misschien niet met alle leden, maar met veel van hen zal dat wel zo zijn.

Als we dan denken aan onze kinderen of onze broers en zussen, is het logisch dat we een zo gelukkig mogelijke relatie met hen willen opbouwen. Dit gebeurt echter niet altijd: mensen hebben verschillende karakters en passies, sommigen zijn gewoon niet voorbestemd om met elkaar om te gaan en tijd met elkaar door te brengen, niet meer dan nodig in ieder geval. Dit is precies wat er gebeurt tussen de twee tienernichten in dit verhaal.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de echtgenoot op het Reddit-forum

Freepik - Not the actual photo

Een man, een echtgenoot, wendde zich tot het Reddit-forum en schreef hier een lange post waarin hij zijn bijzondere situatie beschreef. Hij begon met te vertellen hoe sterk zijn vrouw verbonden is met haar oudere en jongere zus. De oudere kinderen van het stel zijn gewend om veel van hun tijd samen door te brengen met de kinderen van haar oudere zus.

De jongens van ongeveer 16 jaar gaan met dezelfde vrienden om en besteden veel tijd aan activiteiten waar ze gepassioneerd over zijn. Dan zijn er nog de dochters: de dochter van het stel heet Kaylee en die van haar jongere zusje heet Gia. Ze zijn 13 jaar oud en ze hebben elkaar verschillende keren gezien tijdens familiebijeenkomsten zoals lunches en etentjes, maar Kaylee lijkt het gezelschap van Gia niet zo te waarderen.

"Mijn vrouw is de middelste zus en ze vond het altijd haar plicht om ervoor te zorgen dat onze families bij elkaar bleven toen hun vader overleed”, vertelde de man. "Dus probeerde ze altijd onze kinderen te betrekken bij die van haar twee zussen, de jongste en de oudste. Onze Kaylee klaagt echter over de tijd die ze met Gia doorbrengt”, bekende de man. Zijn vrouw is niet van plan om de verwijdering van de meisjes te accepteren.

Advertisement

De ruzie tussen man en vrouw en de reacties van gebruikers

Je kunt onze dochter niet dwingen om met Gia om te gaan! Ze is oud genoeg om te beslissen met wie ze wil zijn en met wie niet”, begon de man. "Je bent enig kind en begrijpt niet wat het betekent om aan familie te denken en te proberen iedereen verenigd te houden. Kaylee kan niet in haar eentje beslissen om haar nicht niet meer te zien!”, had de vrouw geantwoord.

Het probleem tussen de twee meisjes bleef echter bestaan: Kaylee had haar ouders verteld dat ze niet zo goed met Gia overweg kon vanwege een simpel verschil in smaak. De eerste hield namelijk van voetballen en videogames, terwijl het andere meisje wat kinderlijker was en de voorkeur bleef geven aan spelletjes als "moeder en dochter" en "doen alsof je een lerares bent". De twee tieners hebben ook heel verschillende karakters: Kaylee is spontaner en extraverter en Gia verlegen en gereserveerd.

Zo kreeg de man ruzie met zijn vrouw en vraagt zich nu af of hij degene is die de dingen verkeerd ziet, laten we eens kijken wat internetgebruikers ervan denken: “Je vrouw zit duidelijk fout, want ze probeert je dochter onder controle te houden. Misschien kunnen de meisjes met elkaar opschieten als ze ouder zijn, maar je moet ze nu niet dwingen", schreef iemand.

"Mijn oma zei altijd dat je in een familie elkaar altijd steunt, maar je hoeft geen beste vriendinnen te zijn!" schreef een ander, "Hoe meer je vrouw de vriendschap tussen de twee meisjes probeert te forceren, hoe meer je het risico loopt dat ze elkaar uiteindelijk gaan haten..." schreef weer een ander. Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement