In welke richting rijdt de bus? Probeer het uit te zoeken en leg uit waarom

Janine image
door Janine

07 Augustus 2023

In welke richting rijdt de bus? Probeer het uit te zoeken en leg uit waarom
Advertisement

Logische spelletjes zijn erg populair en iedereen kan ze, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, uitproberen. Zoeken naar een detail dat verschilt van de anderen, een bepaald getal, de verschillen tussen twee ogenschijnlijk identieke beelden is een manier om buiten de kaders te denken. Soms gaan we ervan uit dat de oplossing eenvoudig is en concentreren we ons niet genoeg om die te vinden. Onze aandacht kan dan snel afgeleid zijn. Deze raadsels dienen om ons getraind te houden, maar ze zijn ook erg leuk om te doen.

In dit specifieke geval is het niet alleen een kwestie van zo snel mogelijk tot de oplossing komen, maar ook een logische verklaring proberen te geven voor ons denken. Klaar?

Advertisement

In welke richting rijdt de bus?

In welke richting rijdt de bus?

Degenen die veel van dit soort logische tests doen, hebben niet alleen het doel om ze op te lossen, maar ook om te bewijzen dat ze er goed in zijn. Spelen om deze puzzels op te lossen is een race tegen de klok, een uitdaging om te zeggen dat je in feite de beste bent. Het eerste dat noodzakelijk is, is begrijpen wat er in de afbeelding moet worden gezocht, als het eenmaal is gedaan, zal het nodig zijn om je erop te concentreren. Soms kan zelfs het kleinste element, dat bijna onbeduidend lijkt, doorslaggevend zijn.

In de afbeelding die we in dit artikel voorstellen, is een rijdende gele bus afgebeeld. Het vervoermiddel gaat van de ene naar de andere kant en jij moet raden in welke richting. De kans dat je het juiste antwoord geeft is 50/50, maar we zijn er zeker van dat je met een beetje aandacht de juiste richting kunt vinden.

Advertisement

Heb je het juiste antwoord kunnen geven? Laten we dit controleren met de onderstaande oplossing

Heb je het juiste antwoord kunnen geven? Laten we dit controleren met de onderstaande oplossing

Pexels

Heb je kunnen achterhalen waar de bus heen gaat en de visuele test kunnen oplossen? Nee? We zijn er zeker van dat velen van jullie het juiste antwoord hebben gegeven dat links is. De bus verplaatst zich van rechts naar links, maar heb je begrepen waarom? Een logische verklaring geven voor deze oplossing is niet eenvoudig. Als je er nog even over wilt nadenken, raden we je aan om nog even naar de afbeelding te kijken, en anders verklappen we dit ook.

De bus beweegt van rechts naar links, maar de reden ligt in een detail dat alleen de meest oplettende persoon zal hebben opgemerkt. Aan de zijde van het voertuig dat we op de tekening zien, is de toegangsdeur voor passagiers niet zichtbaar. Dat had bij ons een lampje moeten doen branden. Meestal heeft dit type vervoermiddel namelijk de deuren aan de rechterkant, terwijl aan de andere kant alleen de ramen zitten, zoals in dit geval.

Wist je het antwoord voordat je de uitleg las?

Advertisement