Lukt het jou om 4 driehoeken te vormen door slechts 2 lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

20 Augustus 2023

Lukt het jou om 4 driehoeken te vormen door slechts 2 lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Je familie, vrienden of kennissen uitdagen in leuke logische tests is een erg leuke manier om te laten zien dat je goed, capabel, attent en, waarom niet, de beste bent. Om te slagen, is het echter noodzakelijk om jezelf constant te testen, om een echte kampioen van alle soorten puzzels te worden. Als het brein goed getraind is, zal het niet lang duren om de verschillende vragen die ons gesteld worden op te lossen en allerlei uitdagingen te winnen. Hoe goed geoefend ben jij?

In de logische test die we in dit artikel voorstellen, is het doel om van twee naar vier driehoeken te gaan door slechts 2 lucifers te verplaatsen. Wie daarin slaagt, is een waar genie. Ben je er klaar voor?

Advertisement

Verplaats slechts twee lucifers om 4 driehoeken te maken en de logische test op te lossen

Verplaats slechts twee lucifers om 4 driehoeken te maken en de logische test op te lossen

Observatiespellen zijn erg handig om onze intellectuele vermogens te activeren en te versterken. Ze elke dag doen is ideaal om mentale veroudering te voorkomen en kleine en positieve schokken onder onze aandacht te brengen. In het geval van driehoeken is het van essentieel belang om de afbeelding geconcentreerd te observeren, waarbij je je concentreert op de mogelijke bewegingen die je kunt maken om het doel te bereiken.

In dit geval is er geen tijdslimiet, je kunt zoveel minuten nemen als je nodig hebt. Het is duidelijk dat degenen die het in de kortst mogelijke tijd kunnen oplossen, ook buiten de kaders kunnen denken. Hoe is het met jou gesteld?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Er zijn twee belangrijke vragen die je jezelf moet stellen om een ​​puzzel van dit type op te lossen. De eerste: wat zijn de twee elementen die ik moet verplaatsen? En eenmaal geïdentificeerd: waar kan ik de lucifers plaatsen om het gewenste resultaat te krijgen? Zodra dit is gebeurd, ben je al een eind op weg. Maar let op de details, die zijn belangrijk en zorgen ervoor dat je een onconventionele redenering volgt.

Is het je gelukt? Als je al weet hoe je het moet doen, complimenteren we je, want het is niet voor iedereen weggelegd. Zo niet, geef dan niet op en probeer het opnieuw voordat je op zoek gaat naar de oplossing, die er is, maar we raden je aan om nog een keer te kijken.

Oplossing...

Oplossing...

Kijkend naar de afbeelding met de lucifers, lijkt het bijna onmogelijk om de puzzel op te lossen door slechts twee lucifers te verplaatsen, waardoor er twee keer zoveel driehoeken ontstaan. Toch is er een manier. We moeten niet denken dat er 4 losse figuren moeten worden gemaakt, maar dat er één moet worden omgekeerd om twee lucifers te kunnen verplaatsen en er één in het midden van het beeld te plaatsen. Op deze manier heb je twee grote figuren en twee kleinere figuren erin.

Wist je de manier van redeneren te begrijpen en zo ja, hoe lang duurde het voordat je het juiste antwoord gaf?

Advertisement