Hoe vol is de fles? Probeer het te weten te komen om de logische test op te lossen

Janine image
door Janine

22 Augustus 2023

Hoe vol is de fles? Probeer het te weten te komen om de logische test op te lossen
Advertisement

Altijd worstelen met nieuwe uitdagingen is de beste manier om te laten zien dat je capabel en bekwaam bent en een actieve geest hebt. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je concentratie en je waarnemingsvermogen te testen. Onder deze vinden we verschillende soorten visuele puzzels en logische tests die, door ons intellect te stimuleren, ons op de proef stellen en ervoor zorgen dat we geoefend blijven.

Er elke dag verschillende doen is de beste manier om je geest jong te houden en aandachtig te blijven. In dit artikel gaan de te overwinnen uitdaging en het op te lossen raadsel over twee flessen. Laten we eens kijken wat er moet gebeuren.

Hoe vol is de fles?

Hoe vol is de fles?

Jezelf testen is een geweldige manier om aan jezelf en anderen te laten zien dat je goed kunt redeneren en concentreren. Logische quizzen en soortgelijke hersenkrakers zijn een leuke manier om wat tijd door te brengen en tegelijkertijd iets nuttigs te doen. Maar hoe getraind zijn we? Laten we erachter komen door te proberen de betreffende kwestie op te lossen.

Op de foto staan ​​twee flessen: de ene ondersteboven en de andere niet. Beide bevatten water, maar naast de eerste verschijnt het nummer 12, wat de centimeters aangeeft die door de vloeistof zijn bereikt, terwijl we in de tweede het getal 15 kunnen lezen. Een fundamenteel element voor het oplossen van het logische probleem is weten dat beide flessen 21 centimeter hoog zijn. Hoe vol zijn de flessen?

Advertisement

De oplossing voor de logische test...

De oplossing voor de logische test...

Marco Verch Professional Photographer/Flikr

Het ziet er niet eenvoudig uit, maar in werkelijkheid heeft deze logische quiz een vrij directe oplossing. Het belangrijkste is om een ​​grote concentratie te hebben, het beeld goed te observeren en te begrijpen welke stappen nodig zijn om tot de oplossing te komen. Er is zeer weinig informatie beschikbaar: het is niet eens bekend wat de hoeveelheid water is. Hoe moeten we te werk gaan?

Als je al weet welk element je moet overwegen, complimenten! Je hebt een zeer getrainde geest en logische spelletjes zijn jouw sterkste kant. Bedenk dat er in beide flessen een deel zit dat leeg lijkt, maar waarin zich lucht bevindt. Om tot de oplossing te komen, moeten we dus uitgaan van de tweede fles en de hoogte berekenen van het deel waar de lucht is. De uit te voeren berekening is 21 cm - 15 cm wat resulteert in 6 cm.

Op dit punt, in de veronderstelling dat de fles een volledig cilindrische vorm heeft, kunnen we stellen dat de hoeveelheid water 12 centimeter meet, de lucht 6, informatie waardoor we de totale hoogte kunnen berekenen door het deel water (12)  toe te voegen aan het luchtgedeelte (6). De vereniging van 12+6 geeft als resultaat 18, wat overeenkomt met 2/3 van de hele fles.

Heb je deze berekening weten te maken?

Advertisement