Test jezelf en los deze rekensom in slechts 15 seconden op

door Skip

30 Augustus 2023

Test jezelf en los deze rekensom in slechts 15 seconden op
Advertisement

Jezelf voortdurend op de proef stellen, je eigen grenzen verleggen en je niet uit het veld laten slaan door welke tegenslag dan ook. Dit is de beste manier om het leven met een positieve houding aan te gaan. Met visuele tests kan je jezelf op de proef stellen, al lijken het op het eerste oog gewoon spelletjes te zijn waar je gewoon ontspannen de tijd mee kan doorkomen. Maar eigenlijk zijn deze tests zo'n enorme stimulans voor het brein dat we het denkvermogen en concentratievermogen ermee vergroten.

Als jij deze tests leuk vindt en wil je graag met trainen doorgaan? Begin dan snel met deze nieuwe reken-breinbreker. Klaar voor de start? Af.

Advertisement

Rekentest: los deze som in slechts 15 seconden op

Rekentest: los deze som in slechts 15 seconden op

Wat moet je doen om deze test van logisch denken te doorstaan? Het is heel simpel. Op de afbeelding staat een rekenkundige bewerking afgebeeld. Optelsommen en vermenigvuldigingen doorkruisen elkaar waardoor een leuke breinbreker ontstaat. Kan jij het raadsel kraken?

Het doel is om binnen 15 seconden een getal te plaatsen waar het vraagteken staat. De getallen die je moet optellen zijn er twee: 0 en 1. Maar let op deze tests zijn zo gemaakt om je erin te laten stinken. Dat maakt ze ook zo leuk. Je zet je brein zo goed mogelijk aan het werk om niet in de val te lopen en gebruik je al je denkvermogen om het gewenste resultaat te behalen.

Als je eenmaal begrepen hebt hoe het werkt en weet waar je naar moet zoeken kan het aftellen beginnen en kan je met het rekenspelletje beginnen.

Advertisement

De oplossing is...

De oplossing is...

Pixahive

De 15 seconden zijn verstreken, het spel is afgelopen en nu moeten we de oplossing tonen van de reken-breinbreker. De antwoorden die je zou kunnen geven zijn 1 of 12. Maar eigenlijk zijn beide niet correct. Hoe komt dat?

Het correcte antwoord is 2 omdat de eerste twee regels op het plaatje eigenlijk niet meetellen en dien je alleen de derde regel mee te nemen. Als je je op deze som focust moet je 1 x 0 vermenigvuldigen. Dit kan je doen met hoofdrekenen of apart op een blaadje uitschrijven. De uitkomst is nul en moet je bij de rest van de som doen.

De laatste regel moet dus als volgt worden uitgerekend: 1 + 0 + 1 = 2. Is het je gelukt om tot deze slotsom te komen binnen 15 seconden of heb jij een andere uitkomst?

Advertisement