Daarom is het heel belangrijk om direct na het opstaan ​​een glas water te drinken

Janine image
door Janine

12 September 2023

Daarom is het heel belangrijk om direct na het opstaan ​​een glas water te drinken
Advertisement

Experts raden altijd aan om goed gehydrateerd te blijven, vooral tijdens het zomerseizoen, waar de temperatuur zorgwekkend hoge pieken bereikt. Ons lichaam bestaat immers voor ongeveer 70% uit water en het spreekt dan ook voor zich hoe belangrijk, zelfs essentieel, deze vloeistof voor ons is.

Er zijn echter suggesties en precieze manieren om water te drinken die aanzienlijke voordelen voor onze gezondheid kunnen opleveren. Laten we eens kijken wat het is door de tips van de experts te volgen.

via Medicinenet

Advertisement

Het belang van het drinken van minstens een glas water in de ochtend

Het belang van het drinken van minstens een glas water in de ochtend

yanalya/Freepik - Not the actual photo

Het eerste advies dat we willen geven is om direct na het ontwaken in ieder geval één glas water te drinken: 's nachts, vooral bij een hoge luchtvochtigheid, heeft ons lichaam de neiging te zweten en daardoor veel vocht te verliezen. Een glas water in de ochtend is dus precies wat je nodig hebt om het aan te vullen.

De ideale temperatuur moet koel zijn, maar nooit koud, indien mogelijk kamertemperatuur. Vermijd daarom te drinken door de vloeistof rechtstreeks uit de koelkast te halen. De aanbevolen hoeveelheid zou ongeveer drie volle glazen water moeten zijn, maar het is meer dan normaal dat je lichaam enige tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het drinken van deze hoeveelheid water.

Bovendien zijn leeftijd, lichaamsbouw, “klinische conditie” en de uitgevoerde werkzaamheden allemaal factoren die bijdragen aan het vaststellen van de juiste hoeveelheid vloeistof: ons advies is puur in het algemeen. Maar waarom is het zo belangrijk om 's ochtends water te drinken? Het is bovendien ook heel belangrijk om nog iets anders te weten over de inname van water.

Advertisement

Aanbevolen methode en hoeveelheid waterinname

Aanbevolen methode en hoeveelheid waterinname

Freepik

Water moet worden gedronken vóór het ontbijt en niet erna. Wacht daarom minstens 45 minuten voordat je gaat eten: hierdoor kan de vloeistof door het lichaam stromen en worden de gifstoffen verwijderd die zich gedurende de nacht hebben opgehoopt! Maar dat is nog niet alles.

Veel drinken helpt het hongergevoel te verminderen en dit kan erg handig zijn als je op dieet bent, als bewijs hiervan bestaat er een beroemd dieet: dat van het Japanse waterdieet.

Maar daarnaast heeft het drinken van water in de ochtend nog een aantal andere positieve effecten: water “spoelt” het lichaam van binnenuit en heeft een reinigende werking doordat het de nierfunctie ondersteunt. De stofwisseling wordt op gang gebracht en de spijsvertering wordt bevorderd. Bovendien profiteren de huid, het haar en zelfs het immuunsysteem ervan. Wij raden je daarom aan om de gezonde gewoonte aan te nemen om bij het wakker worden meteen één of meerdere glazen water te drinken en eventueel nog even te wachten met het ontbijt: je lichaam zal je dankbaar zijn!

Advertisement