Doodverklaarde vrouw wordt wakker tijdens haar begrafenis

Janine image
door Janine

25 Juli 2023

Doodverklaarde vrouw wordt wakker tijdens haar begrafenis
Advertisement

Je bent waarschijnlijk nooit echt klaar om iemand die je dierbaar is los te laten. Niemand kan je voorbereiden op dat pijnlijke moment waarop je hoort dat een geliefde is overleden. Helaas is zelfs het ophouden van het bestaan ​​een integraal onderdeel van het leven zelf. We zijn ons er al van kinds af aan van bewust en het is een idee dat we met het verstrijken van de tijd steeds beter begrijpen, ook vanwege de ervaringen die we helaas meemaken. Maar niets kan dat fatale moment stoppen: tranen en verdriet zijn even onvermijdelijk als nodig voor het proces van “genezing”.

De dingen veranderen drastisch wanneer degene waarvan we dachten dat hij niet langer onder ons was, weer begint te ademen en te bewegen voor onze ogen, precies tijdens zijn begrafeniswake...

via Nypost

Pavel Danilyuk/Pexels - Not the actual photo

Pavel Danilyuk/Pexels - Not the actual photo

Het lijkt onmogelijk, maar dat is het niet, om precies te zijn is het niet eens het eerste bevestigde geval waarin een dergelijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Het vond allemaal plaats op een Ecuadoriaanse begrafenis waar het lichaam van de 76-jarige Bella Montoya zou worden begraven tijdens wat een normale wake leek te zijn. Maar dit was absoluut niet het geval: er deed zich een episode voor waarvan het definiëren van abnormaal een slecht eufemisme is.

Uit de kist klonk een zwak maar krachtig geluid: tok, tok… Meteen toen de aanwezigen het verdachte geluid hadden opgemerkt, werd er hulp ingeroepen en wat ze ontdekten was verbazingwekkend: de vrouw leefde nog, zij het volledig in de war. “Haar linkerhand tikte tegen de zijkant van de kist", vertelde Montoya's zoon Gilbert Balberán aan lokale media. Maar hoe kan zo'n gebeurtenis hebben plaatsgevonden?

Advertisement
 10 News First/Youtube/Screenshot

10 News First/Youtube/Screenshot

Balberán zegt dat de wake slechts vier uur nadat Montoya dood was verklaard, was gehouden, en dat de lijkschouwer zelfs het relevante certificaat had gegeven dat alles bevestigde. Het lijkt erop dat mevrouw Montoya, vermoedelijk overleden aan een hartstilstand, feitelijk in een soort trance is geraakt die haar "in catalepsie zou hebben gebracht": haar lichaam was stijf, haar gevoeligheid drastisch verminderd en haar vitale functies onmerkbaar. Als gevolg hiervan geloofde het ziekenhuispersoneel dat ze niets meer voor haar konden doen.

De vrouw werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hetzelfde ziekenhuis dat haar dood had verklaard, en haar toestand is stabiel: "Mijn moeder krijgt zuurstof. Haar hart is stabiel", zei haar zoon. "De dokter schudde haar de hand en ze reageerde. Ze vertellen me dat dit een goed teken is, want het betekent dat ze aan het herstellen is. Nu vraag ik alleen dat de gezondheid van mijn moeder verbetert: ik wil haar levend en aan mijn zijde", voegde hij eraan toe.

Hoewel er mensen zijn die het een wonder vinden, heeft het Ministerie van Volksgezondheid van Ecuador opdracht gegeven tot een serieus onderzoek naar wat er is gebeurd, en daarom heeft het een technisch team opdracht gegeven om het grondig te onderzoeken.

Advertisement