Wil je de geur van vocht uit schone kleding verwijderen? Gebruik deze handige truc

Janine image
door Janine

21 September 2023

Wil je de geur van vocht uit schone kleding verwijderen? Gebruik deze handige truc
Advertisement

We doen allemaal de was en we moeten allemaal de kleding die we wassen snel en goed drogen. Tijdens de zomer zijn er geen bijzondere problemen: als je een terras of een klein balkon hebt, plaats je de was daar, wachtend tot het klimaat zijn werk doet. De problemen doen zich vooral voor in de wintermaanden, waarin het helemaal niet eenvoudig is om kleding ​​perfect te drogen.

Wat kunnen we doen om dit probleem te verhelpen? Er is een truc die niet iedereen kent, maar die voor ons nuttig kan zijn. Laten we eens kijken.

Advertisement

Hoe we onze was perfect kunnen drogen

Hoe we onze was perfect kunnen drogen

Wanneer je vuile kleding wast en laat drogen, loop je het risico dat, als de temperaturen je niet helpen, deze vochtig blijven en een nare geur krijgen. Het is niet raadzaam om ze te lang te laten drogen. Vaak, vooral tijdens de koude periode van het jaar, is het niet mogelijk om het droogrek buitenshuis te plaatsen, daarom moet je de warmste ruimte kiezen. Maar zelfs in dit geval bestaat het risico dat de luchtvochtigheid te veel stagneert, wat zowel de geur als de gezondheid in gevaar brengt.

Om dit te voorkomen, kies je óf voor een droger, maar dit is niet de meest directe en economische oplossing, óf je brengt een heel slimme truc in praktijk, waardoor je elk probleem kunt voorkomen.

Advertisement

De truc om kleding snel en goed te drogen

De truc om kleding snel en goed te drogen

Wallpaperflare

Om ervoor te zorgen dat vocht en de nare geur die daaruit voortkomt op onze kleding blijven hangen, is het mogelijk om dit eenvoudige trucje in de praktijk te brengen. Allereerst kiezen we de warmste kamer in huis en degene die we het minst gebruiken. We hangen onze was op en laten het drogen. Meestal ontstaat er in dit soort gevallen en als er ook een radiator of kachel in de kamer aanwezig is, doordat het water verdampt, een vervelende condensatie van vocht. Dit wordt niet alleen op de muren en ramen van de kamer afgezet, maar ook op de kleding.

Het is beter om dan een luchtontvochtiger aan te zetten. Door verdamping en droging ontstaat er na verloop van tijd vocht, dat vervolgens door de luchtontvochtiger wordt opgevangen en er geen vervelende gevolgen meer zijn. Als je het 's nachts of zelfs overdag aan laat staan terwijl het wasgoed droogt, voorkomt je dat je kleding beschadigd.

Kende jij dit trucje al of heb je een andere truc?

Advertisement