Hoe je je kleding kunt strijken zonder een strijkijzer te gebruiken

Janine image
door Janine

21 September 2023

Hoe je je kleding kunt strijken zonder een strijkijzer te gebruiken
Advertisement

Of het nu warm is of niet (vooral warm), strijken wordt nooit als leuk beschouwd. Toch is het noodzakelijk, vooral als we er veel waarde aan hechten om onberispelijk over te komen: onze kleding geeft meteen een beeld van ons weer. Voor mensen die vaak kledingstukken zoals overhemden dragen, is het absoluut noodzakelijk om een ​​strijkijzer te gebruiken. Of misschien niet?

Het resultaat dat je wilt bereiken - of je nu een zakenman (of -vrouw) bent of iemand die veel reist en met dit artikel pronkt - is dat er geen kreukels zijn en dat het er perfect netjes uitziet. Is dit mogelijk zonder het strijkijzer te gebruiken? Laten we samen enkele trucs bekijken die in dit opzicht bijzonder nuttig kunnen zijn.

Advertisement

Het geheim om het strijkijzer niet meer te gebruiken

Het geheim om het strijkijzer niet meer te gebruiken

Het strijkijzer is een fenomenaal elektronisch apparaat, eenvoudig maar effectief en om deze reden is het moeilijk om er afstand van te doen. Aan de andere kant, vooral als je een heel groot gezin hebt, duurt het strijken van kleding lang en kost het ook een bepaalde hoeveelheid elektriciteit en dus geld. Maar uiteindelijk is wat dit apparaat produceert niets meer dan... stoom.

Laten we eens kijken wat of hoe het het strijkijzer zou kunnen vervangen. Allereerst onze douche. Ja, je hebt het goed begrepen: als de buitentemperatuur het toelaat, of beter gezegd de voorkeur geeft, kunnen we door een zeer warme douche te nemen profiteren van de stoom.

Het zou voldoende zijn om het gekreukte overhemd aan een hanger te hangen en de stoom te laten "absorberen". Nu hoef je alleen nog maar het kledingstuk met je handen glad te strijken om de vouwen te verwijderen! Maar dit is slechts een van de trucs, laten we de andere bekijken.

Advertisement

De keuken als bondgenoot voor het strijken van wasgoed

De keuken als bondgenoot voor het strijken van wasgoed

Freepik

Vanuit de badkamer gaan we naar de keuken: hier hebben we een pan nodig - niet te groot/zwaar - en kokend water. Wat we gaan doen is heel eenvoudig: met de pan voor ongeveer de helft gevuld met kokend water simuleren we de beweging van het strijkijzer en zorgen we ervoor dat we de warmte van de pan benutten om alle kreukels te verwijderen. Om het gemakkelijker te maken, raden wij je uiteraard aan om te controleren of het oppervlak van de pan schoon is en of er niet te veel water in zit.

Laatste tip en truc: gebruik specifieke producten, zoals sprays. Heet gebruik hiervan is heel handig: spray het product gewoon op gekreukte kleding, strijk het glad en laat het wasgoed drogen. Dat is alles. Als je zo’n product niet wilt kopen, kun je er ook zelf een maken.

Meng hiervoor twee eetlepels witte wijnazijn met een theelepel conditioner en 500 ml water. Houd er echter rekening mee dat het water zo kalkarm mogelijk moet zijn. Op dit punt hoef je alleen nog maar de oplossing die je zojuist hebt verkregen over te gieten in een spuitbus en je bent klaar om deze te gebruiken.

Advertisement