Ze verlaat haar baan als docent voor heel ander beroep: “nu verdien ik het dubbele”

Janine image
door Janine

02 Oktober 2023

Ze verlaat haar baan als docent voor heel ander beroep: “nu verdien ik het dubbele”
Advertisement

De droombaan is voor de meeste mensen een utopie. We stellen onszelf als kind allemaal op een bepaalde manier voor en zouden alles geven om die ambitie te kunnen verwezenlijken. Maar het leven verloopt soms anders en we kunnen niet datgene doen wat we hadden gewild. Tenzij deze, door een andere weg in te slaan, veel interessanter blijkt te zijn dan de vorige.

Wat bijvoorbeeld gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal. Een jonge vrouw die besloot het roer volledig om te gooien en geen spijt had van haar beslissing.

via Daily mail

Na een carrière van acht jaar besloot ze volledig te veranderen

Maggie Perkins is een jonge dertigjarige vrouw uit Atlanta, in Georgia, Verenigde Staten. Ze was al lerares sinds ze nog maar 22 jaar oud was, ze was goed ingeburgerd op haar vakgebied en ze had bijna tien jaar ervaring, maar toen veranderde er iets in haar leven en ook in haar werk. Er kwam een ​​moment waarop ze zich zo onder druk voelde dat ze die ritmes niet langer kon volhouden en ze besloot te veranderen.

“Ik heb mijn baan als docent niet opgegeven omdat ik het niet leuk vond of omdat ik er niet goed in was – zei de vrouw die in veel video’s op sociale media de overgangsfase deelde – ik ging weg omdat ik de grens had bereikt. Ik begon sollicitaties te sturen voor andere banen, ik probeerde het bij twee grote ketens en toen koos ik voor degene waar ik vroeger ging winkelen, en zo begon mijn nieuwe professionele pad."

Advertisement

Van docente tot winkelbediende...

Van docente tot winkelbediende...

millennial_msfrizzle/Instagram

Van lerares werd ze verkoopster en ging werken in een grote distributieketen. Haar basisuurloon was hetzelfde als dat van een lerares, maar naarmate ze 1000 uur werkte, steeg haar salaris elke keer met één dollar, waardoor ze veel meer kon verdienen dan in haar vorige baan.

"Dat soort werk gaf me nieuwe energie en ik voelde me nuttiger - vertelde de 30-jarige - ik voelde me eindelijk weer actief en merkte dat mijn werk werd erkend en gewaardeerd". En bovendien, wat niet mag worden onderschat, werd haar salaris met 50% verhoogd, een belangrijk detail.

Na een eerste fase als verkoopmedewerkster begreep Perkins dat haar voormalige baan als lerares ook voor haar van pas kon komen in de winkelketens. Zo solliciteerde ze naar een andere rol en werd ze contentmaker en marketingcoach voor hetzelfde bedrijf. Een evolutie die haar niet alleen in staat stelde meer te verdienen, haar levensstijl een beetje te veranderen, maar zich ook blij en tevreden te voelen.

Wat een moed...

Wat een moed...

millennial_msfrizzle/Instagram

We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat het maken van een dergelijke keuze veel moed en wilskracht vereist. Maggie had het gevoel dat ze een punt had bereikt waarop haar enige gedachte het werk was en ze besloot te veranderen en in de eerste plaats aan zichzelf te denken.

"Als ik klaar ben met werken en het kantoor verlaat, kan ik aan mezelf denken - bekende ze - zo was het niet op school. Ik moest altijd actief zijn, lessen voorbereiden, e-mails van ouders beantwoorden en nog veel meer. Ook hier heb ik duizend dingen te doen, maar ik heb meer rust." En als zij hier gelukkig mee is, kan niemand het tegendeel beweren, ook al zijn ze het niet eens met haar keuze.

Wat vind je van deze beslissing? Zou jij ooit de moed hebben gehad om hetzelfde te doen?

Advertisement