Om nuchter te worden gaat hij wandelen: hij loopt ruim 800 kilometer

Janine image
door Janine

12 Oktober 2023

Om nuchter te worden gaat hij wandelen: hij loopt ruim 800 kilometer
Advertisement

Soms voelen we de behoefte om een ​​verandering in ons leven aan te brengen, een verandering van richting die ons naar nieuwe plekken kan brengen, die ons open kan stellen voor nieuwe ervaringen, zodat we onszelf nuttiger kunnen voelen. Vaak denken we aan een verandering van baan, partner of stad, maar bij anderen is iets eenvoudigs al voldoende om een ​​positieve verandering te laten plaatsvinden. Dat overkwam de jonge hoofdpersoon van dit verhaal.

Een verhaal dat ongelooflijk lijkt, maar dat 100% waar en uniek is. We vertellen je wat meer over hem.

Advertisement

Het begon allemaal met een avond met vrienden

Het begon allemaal met een avond met vrienden

Pickpik - Not the actual photo

Barney Rule is een 20-jarige uit Chester, het Verenigd Koninkrijk, die bekend is om zijn nogal originele keuze. Zijn verhaal begon met een avondje uit met een groep vrienden. Een heel normale samenkomst met een volkomen onverwacht einde. We weten heel goed dat je bij zulke gelegenheden, in het juiste gezelschap en met een goed humeur, zo ver kan gaan dat je een beetje overdrijft met de consumptie van alcoholische dranken. Het zal bijna iedereen minstens één keer in zijn leven zijn overkomen. De jongeman bevond zich in precies deze situatie.

Barney, voormalig student geschiedenis en politiek, vertelde zijn vrienden aan het eind van de avond dat hij de club zou verlaten om een ​​wandeling te maken en zijn hoofd leeg te maken. Hij is nooit meer teruggekomen: wat is er met hem gebeurd?

Advertisement

Een luchtje scheppen dat wel erg lang duurde

Een luchtje scheppen dat wel erg lang duurde

Pickpik - Not the actual photo

Omdat zijn geest vertroebeld was door de hoeveelheid alcohol, voelde Barney de behoefte om te gaan wandelen om van de kater af te komen. Kilometers en kilometers verwijderden hem van de club en toen hij besefte hoe ver hij had gelopen, koos de jongeman ervoor om niet achterom te kijken, maar door te gaan. Zo begon een van de meest ongelooflijke reizen die hij had kunnen maken en die hem naar Valencia in Spanje zou brengen.

“Ik had altijd al te voet naar Spanje willen gaan – zei hij – maar pas toen ik dronken werd, begon ik echt te lopen. Na een tijdje besefte ik dat ik al een eind op weg was, en besloot niet te stoppen. Eerst sliep ik buiten – vervolgde hij – daarna kocht ik een tent en vervolgde mijn reis alleen. Ik denk dat het me goed heeft gedaan. Ik studeerde aan de universiteit, maar ik had het gevoel dat dit niet mijn pad was. Niet dat het niet belangrijk is om te studeren, maar ik heb het gevoel dat ik mezelf op deze manier veel meer verrijkt heb."

Van Groot-Brittannië tot Spanje altijd en alleen te voet

Zo veranderde van de ene op de andere dag zijn leven. Gekatapulteerd in een reis die hij volledig zelf financierde, had Barney een unieke, bijna mystieke ervaring die hem helemaal naar Spanje zou brengen, altijd en alleen te voet, en keerde daarna terug naar Parijs, waar hij van plan was zijn ongelooflijke en onverwachte ervaring op te schrijven.

"Onderweg kreeg ik de kans om een ​​beetje Spaans en Frans te leren en interessante vrienden te maken - zei hij - ik wil een boek schrijven over alles wat ik in deze kilometers heb geleerd".

Een verhaal dat ongelooflijk lijkt, maar dat echt is gebeurd en ons doet begrijpen hoe soms zelfs een ervaring die slechte begonnen lijkt, een beslissende ervaring kan worden voor de persoon die deze ervaart, nietwaar?

Advertisement