De baas van het bedrijf wil een van zijn werknemers dwingen om uit eigen zak te betalen voor een fout

Janine image
door Janine

16 Oktober 2023

De baas van het bedrijf wil een van zijn werknemers dwingen om uit eigen zak te betalen voor een fout
Advertisement

Op de werkvloer kunnen zich talloze gebeurtenissen voordoen: positieve en stimulerende ontmoetingen, het ontstaan van vriendschappen, zelfs liefde, maar ook gebeurtenissen met een bittere smaak die ons in ernstige problemen kunnen brengen. Helaas is het niet ongebruikelijk dat iemand door een meerdere wordt beschuldigd van nalatigheid op de werkplek, en als er grote sommen geld bij betrokken zijn, kan de situatie zeer gespannen worden...

Een verhaal waar de hoofdpersoon van dit verhaal alles van weet: zijn werkgever heeft hem in het nauw gedreven en nu weet hij niet meer hoe hij eruit moet komen. Daarom vroeg hij online om hulp in de hoop een uitweg uit zijn alarmerende probleem te vinden. Laten we samen kijken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement

Een fout... maar wie heeft die gemaakt?

Een fout... maar wie heeft die gemaakt?

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

De man zei dat hij nauw samenwerkt met een collega: onze hoofdpersoon is verantwoordelijk voor het geven van handelsfacturen voor aankopen, terwijl de andere medewerker bestellingen van klanten aanneemt. Tot nu toe niets ongewoons, behalve dat een van hun klanten, een bedrijf, op een gegeven moment stopte met betalen voor de gekochte producten, maar wel bestellingen plaatste.

De man meldde de boekhoudkundige onregelmatigheid daarop aan de administratieve afdeling, die hem vertelde zich geen zorgen te maken en zich te beperken tot de uitvoering van zijn taak: facturen opmaken en verder niets.

Zijn werk ging enige tijd door en de werknemer voerde de ontvangen richtlijnen uit. En toen klopte het hoofd van het bedrijf boos op zijn deur.

Advertisement

Oplossingen voorgesteld door gebruikers

Oplossingen voorgesteld door gebruikers

pressfoto/Freepik

Hij wilde opheldering over een tekort, een boekhoudkundige discrepantie van zo'n 10.000 euro en hij gaf de schuld aan de man! De man wees uiteraard op wat hem was verteld toen hij de kwestie ter sprake had gebracht, maar hij werd toch verantwoordelijk gehouden.

Zijn baas dwong hem het gehele ontbrekende bedrag rechtstreeks uit eigen zak te betalen, waardoor hij verbijsterd achterbleef. Ontslag nemen was ook geen optie: toen hij zijn ontslagbrief indiende, werd deze afgewezen omdat ze deze pas konden accepteren nadat zijn schuld aan het bedrijf was afbetaald. Nu zit hij dus vast in omstandigheden die hem niet toestaan ​​zijn baan op te zeggen en wordt hij onder druk gezet om te boeten voor een fout die hij in werkelijkheid nooit heeft gemaakt. Dit zijn de adviezen van online gebruikers.

"Juridisch gezien kunnen ze je niets laten betalen, ook al lag de fout bij jou: ze kunnen je hooguit ontslaan, maar ze mogen zeker niet verwachten dat je ze het geld terugbetaalt", schreef iemand, "in dit soort gevallen is het altijd beter om alles op papier te hebben, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen als deze: ‘er is mij verteld om op deze manier te handelen (beschrijving van de procedure), kunt u bevestigen wat er is gezegd?', "Je moet contact opnemen met een advocaat! Ze proberen geld van je af te persen terwijl ze dat niet mogen doen. Ga zo snel mogelijk bij dat bedrijf weg.” Wat zou jij in zo’n situatie voorstellen?

Advertisement